Social

Situație șocantă la un spital din România. O pacientă cu covid a murit după ce ar fi fost deconectată din greșeală de la aparate

Un caz șocant a avut loc la Spitalul COVID Victor Babeş din Capitală. Seara trecută,  o pacientă infectată cu covid-19 și internată la terapie intensivă ar fi murit după ce ar fi fost extubată din greșeală de un brancardier. La spital s-a demarat o anchetă  în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.

Cum a ajuns să fie deconectată femeia de la aparate

UPDATE: Brancardierul acuzat că a detubat pacienta și astfel aceasta și-a pierdut viața a fost reținut de procurori pentru 24 de ore.

„La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind reținută următoarea situație de fapt:

În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, se precizează în comunicatul emis de autorități.

Respectiva pacientă, în vârstă de 65 de ani, se afla în stare gravă din cauza infecției cu noul virus al momentului și era susținută cu ajutorul aparatelor. Brancardierul, care ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, ar fi încurcat pacienții deoarece nu s-a uitat pe monitor și astfel ar fi ajuns să o extubeze pe femeie, ceea ce a dus la decesul acesteia.

Conform principalelor informații, imediat după ce a avut loc nefericitul eveniment, ale cărui cauze au fost unele suspecte, a fost anunțată Poliția, așa cum este normal. Serviciul Omoruri  a declanșat deja verificările pentru a afla care este, de fapt, situația reală. Mai mult va fi efectuată și necropsia femeii.

„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-11T21:12:39+02:00 21:12

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More