Doctorul Virgil Musta a precizat că la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost vindecați și externați 43 de pacienți confirmați cu coronavirus.
Spitalul Victor Babeș din Timișoara se pare că are o altă modalitate de tratament pentru pacienții infectați cu coronavirus. Motiv pentru care este declarat spitalul cu rata cea mai mare de vindecări de coronavirus din România.
În Capitală au fost anunțate 11 cazuri de COVID-19, trei în Craiova, două la Constanța și un caz vindecare de Iași.
Timișoara are cel mai mare număr de vindecări de coronavirus
Potrivit Digi24, medicul Musta a declarat că la spitalul din Timișoara este folosită o altă modalitate de tratament pentru pacienții cu coronavirus. Mai exact, pacienții primesc două antivirale care aduc rezultate pozitive în doar câteva zile.
„Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctură a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri. Fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. Schemă pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Musta.
Când va apărea vaccinul pentru combaterea coronavirusului?
Conform medicului de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, sunt multe vaccine studiate la momentul actual în lume, dar nicio firmă de medicamente nu a finalizat un studiu eficient.
De asemenea, medicii Virgil Musta și Streinu-Cercel au decis să folosească o anumită schemă pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus.
„Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură există studii pe acest medicament. Și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a precizat medicul Virgil Musta.
Mai mult, Ministrul sănătății, Victor Costache a precizat că în România sunt testate diferite forme de tratament.
„ În Timișoara este un anumit tratament, în București deja sunt două scheme. O dată la două zile specialiștii vorbesc pentru a uniformiza aceste practici”, a spus Victor Costache.
Acest articol a fost actualizat la: 23 martie 2020 23:30