Crește numărul tinerilor care ajung în stare gravă la spital și sunt internați pe secțiile de Terapie Intensivă. Mulți dintre ei decid să apeleze la medici după câteva zile când au tratat boala acasă, iar asta le agravează starea de sănătate. În mod evident este vorba despre persoane infectate cu noul virus care ajung la spital mult prea târziu.
Din păcate, tot mai mulți tineri ajung la spital în stare gravă și au nevoie de internare pe secțiile de Terapie Intensivă și Anestezie. Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara spune că majoritatea cazurilor severe de infectare cu noul virus sunt înregistrate în rândul persoanelor tinere care vin la spital când au deja nevoie de internare la ATI.
„În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a declarat managerul unității spitalicești.
Cristian Oancea le-a transmis oamenilor să sune la 112 dacă au febră care nu mai trece și să nu aștepte până starea lor se degradează grav.
În Timișoara, măsurile de restricție asupra populației pentru limitarea răspândirii virusului au început să dea roade. Există totuși un paradox. Medicul spune că are în spital 30 de locuri libere la ATI, însă există cazuri severe și foarte severe care stau acasă și vin la spital când plămânul este două treimi distrus.
„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a declarat Cristian Oancea la Digi 24.
Acest site foloseste cookies.
Read More