Social

Vouchere de vacanță. Ce se întâmplă cu tichetele nefolosite în 2019 și 2020

Vouchere de vacanță. Veste bună pentru românii care nu au apucat să folosească voucherele de vacanță. Guvernul a decis să prelungească valabilitatea voucherelor de vacanță acordate în 2019 și 2020. Ele vor fi valabile și în 2021. Anunțul a fost făcut de către Ionel Dancă – șeful Cancelariei primului ministru.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită

Românii care nu au apucat să folosească voucherele de vacanță din 2019 și 2020 le vor putea folosi și în 2021, până la finalul anului. Guvernul a decis să prelungească valabilitatea tichetelor nefolosite, iar anunțul cu privire la aceasta a fost făcut de către șeful Cancelariei primului ministru.

A fost un an dificil din cauza crizei sanitare și economice provocate de noul coronavirus. Foarte mulți dintre români au preferat să să protejeze și au renunțat la vacanțe. Cei care aveau tichete au rămas cu ele nefolosite.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit unui proiect de lege, valoarea tichetelor de vacanţă ce urmează să fie emise pentru 2021 ar urma să fie de 1.450 lei, iar vouchere vor fi emise doar în format electronic.

Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță.

Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Există 3 emitenți, Cheque Dejeuner, Sodexo și Edenred. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

 

Vezi comentarii

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More