Categorii Știri

Solidaritate și la case mai mari: firmele donează

În aceste zile vedem în online tot mai mulți oameni care oferă din puținul lor altora.  Totuși nu se aude nicăieri că și firmele donează.

Solidaritate și la case mai mari: firmele donează

Da, lucrurile se schimbă și la nivel macroscopic, nu numai microscopic.

Holcim este firma care dă startul donațiilor chiar azi cu 540.000 euro. Spitalele vor folosi acești bani pentru a cumpăra mănuși, combinezoane, măști, lămpi UV, tuneluri de dezinfecție, ventilatoare mecanice, monitoare de funcții vitale sau paturi pentru ATI.

Solidaritatea începe să se manifeste în tot mai multe feluri. Astfel două firme mari se ajută între ele, iar beneficiarii direcți sunt angajații. O parte din angajații firmei IKEA vor fi preluați de Zentiva, celebra firmă producătoare de medicamente.

Astfel, oamenii nu își pierd locurile de muncă și mai mult, ajung să ajute sistemul medical atât de greu încercat astăzi. 18 angajați au fost preluați temporar pentru 3 luni.

Primul semn pozitiv este faptul că măștile chirurgicale încep să revină pe piață, în farmacii și online. eMAG a anunțat că a pus la vânzare peste 7 milioane de măști de protecție la un preț ce nu include adaos comercial.

Holcim România donează 2.600.000 RON către 11 spitale din 8 județe afectate de Covid

Cele 11 spitale ajutate de Holcim sunt in județele Arad, Argeș, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Prahova, Iași și Timiș. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale și respectiv individuale de protecție împotriva coronavirusului.

Firmele donează: Provident Financial Romania – 500.000 lei Asociației „Dăruiește Viața”

Încă o firmă se alătură lanțului solidarității care se întinde încet-încet peste toata țara. Provident Financial România oferă cadrelor medicale și spitalelor un ajutor de nu mai puțin de 500.000 lei prin intermediul Asociației „Dăruiește Viața”, a informat compania printr-un comunicat de presă.

„Situația generată de pandemia COVID-19 ne-a pus pe toți în fața unor decizii care ne-au schimbat modul de lucru, comportamentul de business și abordarea față de canalizarea resurselor, fie că vorbim despre resurse umane sau financiare. În acest context, Provident a decis să reducă în mod considerabil comunicarea comercială în martie și aprilie și să redirecționeze sumele aferente către susținerea personalului medical și unităților spitalicești în lupta cu Coronavirus”, menționa comunicatul.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru construcția spitalului modular destinat special pacienților Covid-19.

Salvați Copiii donează echipamente spitalelor

Salvați Copiii România, sprijinită de Oriflame va continua echiparea de urgență a spitalelor pentru a lupta cât mai eficient cu pandemia. Astfel două spitale din Sebeș și Zalău vor fi dotate cu echipamente de protecție indispensabile și aparatură medicală performantă. Acestea vor merge la  secțiile de copii.

Spitalul Municipal Sebeș, din Alba, va primi un incubator de transport și echipamente de protecție pentru medici, iar cel de Urgență din Zalău va primi doua injectomate, kituri de ventilatie și echipamente+materiale de protecție.

ENGIE România va alimenta gratuit camioanele IVECO: curse pentru Crucea Roșie

ENGIE România ajută Crucea Roșie Română prin combustibil oferit camioanelor care transportă alimente și alte materiale de strictă necesitate în locurile afectate de virus din întreaga țară.

Mai mult, au donat 100.000 euro Crucii Roșii Române pentru achiziționarea de echipamente pentru cadrele medicale, aparate de ventilatie și materiale de strictă necesitate pentru pacienții infectați cu Covid-19.

Crucea Roșia Română va alimenta cu gaz natural comprimat în mod gratuit două camioane ale IVECO. Totul se face din stația ENGIE de pe Bulevardul Preciziei, București.

Pro Optica oferă un scaner pentru depistarea persoanelor cu febră

Pro Optica alături de Întreprinderea Optică Română (IOR) a creat un scaner termic. Acesta ar putea depista persoanele febrile, care pot fi infectate cu noul coronavirus.

Firmele nu se mai gândesc doar la bunăstarea proprie, ci la a tuturor. Firmele donează pentru ca această perioadă să se încheie mai repede și cu cât mai puține vești proaste.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More