Connect with us
Sorin Blejnar, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Știri

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, trimis în judecată pentru trafic de influență

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Blejnar este acuzat de procurorii DNA Ploiești de trafic de influență. Este vorba de dosarul în care ar fi primit aproximativ 13 milioane de lei mită.

Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri”, spun procurorii.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Potrivit sursei citate, „în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

Citește și: Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, arestat preventiv

În acest dosar, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin lui Sorin Blejnar.

Fostul șef al ANAF se află în stare de arest preventiv, în dosarul de trafic de influenţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top