Connect with us
Sorina Pintea, declarații despre ce s-a întâmplat la Săpoca! Care este părerea ministrului

Știri

Sorina Pintea, declarații despre ce s-a întâmplat la Săpoca! Care este părerea ministrului

Sorin Pintea, ministrul sănătății, a făcut noi declarații despre tragedia de la Săpoca. Ministrul și-a exprimat și suspiciunile pe care le are în legătură cu cele petrecute în acest spital de psihiatrie.

Sorina Pintea, declarații despre ce s-a întâmplat la Săpoca! Care este părerea ministrului

Sorina Pintea a vorbit la Digi24 despre nenorocirea care s-a întâmplat la Săpoca. ”Acolo erau pacienți sedați, dar în vârstă, cu comorbidități, cu demențe, erau pacienți mai mult de paleație, nu neapărat de zona psihiatrică. Eu vreau să văd foarte clar cum au fost internați acei pacienți, pentru că dacă au trecut prin UPU și n-au fost investigați și doar trimiși spre Săpoca, atunci s-ar putea să avem o problemă.

Citește și: Numărul morților în urma atacului de la Săpoca a crescut la 5. Directorul instituției a demisionat

În noaptea atacului, niciunul dintre cei cu care am discutat n-a spus că ar fi vorba de dormit. Pacienții spun altceva. Sunt diverse versiuni. Cert este că în momentul în care atacatorul a început să atace, nu se afla nimeni în preajmă. El a putut să omoare și să rănească 13 persoane, dar nu este vorba despre un minut, am spus de la început că nu cred în această variantă și am avut dreptate.

Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Nu cred că nu s-au auzit zgomote deloc. Ușile celor două saloane erau deschise. Ușile salonului 207 sunt batante. Am pus întrebarea de ce nu s-a auzit când a intrat atacatorul cu acel stativ”a precizat ministrul.

Citește și: Gheorghe Dincă a mai recunoscut o faptă. Cine este victima și ce le-a zis anchetatorilor

Sorina Pintea este de părere că teama a jucat un rol foarte important în acest caz. ”Suspiciunea mea este că li s-a făcut frică. Este o suspiciune, nu a reieșit așa din declarații. A fost foarte interesant, dai telefon la 112, chemi muncitorii de supraveghere. E o chestiune pe care probabil anchetatorii o vor desluşi, pot să înţeleg că le-a fost frică, sunt convinsă că a deschis una dintre ele uşa, au văzut ce se întâmplă şi atunci au sunat după ajutor, dar finalul e tragic”, a ecxplicat Sorina Pintea.

Citește și: Anchetă în Vrancea după ce o operatoare 112 i-a spus unei tinere că nu are echipaje de poliție disponibile

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top