Connect with us
Sorina Pintea e terminată! Culisele dosarului în care este implicată. Șeful DNA a spus tot

Știri

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, diagnosticată cu o boală gravă: „Nu este uşor!”

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a dispărut în ultima vreme din spațiul public, Multă lume s-a întrebat ce se întâmplă cu ea, însă acum Sorina Pintea a decis să facă lumină. Din păcate veștile nu sunt bune! Fostul ministru de la Sănătate suferă de o boală autoimună gravă.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, diagnosticată cu o boală gravă: „Nu este uşor!”

Fostul ministru al Sănătăți a împărtășit totul pe Facebook. Ea a povestit că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă și a avut nevoie de tratament cu imunoglobuline. Pintea a ales să se trateze în România și este mândră de acest lucru. Deși în luna noiembrie când a fost diagnosticată, boala o încolțise complet, acum lucrurile s-au mai liniștit.

„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris fostul ministru al Sănătăţii pe Facebook.

Imunoglobulinele sunt preparate derivate din plasma donatorilor umani. Principalele indicaţii terapeutice ale imunoglobulinelor sunt imunodeficienţele primare şi secundare.

Citește și: Horoscop Neti Sandu 4 februarie 2020. Taurii primesc mulți bani

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top