Connect with us
Jurnalista Oana Matei a declarat că nu a primit nici un sprijin în Israel din partea Andreei Păstârnac, pe atunci ambasadorîn acea țară

Știri

Soția unui rănit din Colectiv, reacție după declarațiile ministrului Păstârnac: ”Este o minciună sfruntată! Mi-e scârbă!”

Soția unui rănit din Colectiv a reacționat pe Facebook după ce Andreea Păstârnac, ministrul propus pentru portofoliul Românii de Pretutindeni, a declarat miercuri, că datorită ei Israelul a ajutat în tratarea răniților din incendiul din club.

Jurnalista Oana Matei, soţia lui Cristian Matei, rănit în urma incendiului din clubul Colectiv, a declarat că decizia de a-l transporta pe soţul ei la tratament în Israel i-a aparţinut în totalitate. Ea a precizat că fosta ambasadoare nu a ajutat-o în niciun fel.

Andreea Păstârnac, ministrul propus pentru portofoliul Românii de Pretutindeni, a declarat că Israelul a fost unul din primele state care au acordat ajutor în tratarea răniților, datorită eforturilor ei diplomatice.

Andreea Păstârnac: Cei trei tineri răniți s-au bucurat de tot sprijinul meu

„Aş vrea doar să amintesc că, în urma eforturilor diplomatice pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. Cei trei tineri răniţi care au ajuns în Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiunii diplomatice şi al meu personal.

Acest lucru a fost menţionat de doctorii români şi israelieni care lucrează în acest spital într-o scrisoare publică adresată opiniei publice din România. De asemenea, a fost menţionat de ministrul Sănătăţii în momentul în care a participat la Ziua Naţională a României”, a afirmat Păstârnac, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare, care au avizat numirea ei la conducerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Oana Matei: Tot ce a făcut a fost să se pozeze cu mine

Oana Matei contrazice declarațiile noului ministru și precizează că singura dată când a văzut-o pe Andreea Păstârnac în Israel, a fost când aceasta i-a cerut să facă o poză.

”Este o minciună sfruntată! Decizia de a-l duce pe Matei în Israel după ce a fost rănit în Colectiv a fost a mea! Această individă nu a avut nicio legătură.  Eram atât de speriată de ce se întampla cu Matei că nici măcar nu am realizat că a fost cineva care a făcut poze. Mi-e scârbă!”, s-a revoltat Oana Matei, soţia lui Cristian Matei, supravieţuitor în urma incendiului din clubul Colectiv.

În noiembrie 2015, mai mulți voluntari care au ajutat la salvarea jurnaliştilor Cătălin Ilniţchi şi Cristian Matei au cerut demiterea Andreei Păstârnac din postul de ambasador în Israel. Aceștia au înaintat o petiție președintelui Iohannis, în care o acuzau pe Păstârnac de minciună.

Semnatarii petiției scriau că ambasadoarea nu i-a sprijinit pe însoțitorii răniților tratați în Israel. Ea i-a chemat pe voluntari la discuții, însă tot ce a făcut împreună cu ei au fost niște fotografii.

Citește și: Corpul de Control: Spitalele din București nu au fost verificate pentru infecții nosocomiale înainte de tragedia din Colectiv

Andreea Păstârnac, ministru propus la portofoliul pentru Românii de Pretutindeni, a fost avizată favorabil, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate. Aceasta a primit 26 de voturi ”pentru” şi 13 voturi “împotrivă”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top