Connect with us
Specialiștii ANM, anunț de ultimă oră. Când începe canicula

Știri

Specialiștii ANM, anunț de ultimă oră. Când începe canicula

Vremea se va încălzi uşor în următoarele zile.  Temperaturile vor înregistra o creștere în aproape toată țara. La nivelul întregii ţări maxima va ajunge la 31 de grade, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5-15 iulie.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice în special la munte şi în regiunile sudice.

PROGNOZA METEO 4 iunie

Vremea va fi normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice, în special în zona de munte şi în regiunile sudice şi sud-estice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 6 şi 20 de grade.

Citește și METEO: Specialiștii ANM au emis prognoza pentru 2 săptămâni

PROGNOZA METEO 5 iunie

Vremea va fi uşor mai caldã decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, îndeosebi dupã-amiaza şi seara, local în sud-estul ţãrii şi la munte şi izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime între 12 şi 20 de grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Meteo: Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 – 15 iulie

Parcursul temperaturilor maxime va fi, în Maramureş, similar cu cel al minimelor. Astfel, în prima săptămână, temperaturile diurne vor creşte treptat până spre valori medii de 28 de grade în data de 6 iulie.

În intervalul 7 – 11 iulie, maximele se vor menţine în jurul a 27 de grade, pentru ca apoi, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să urce spre o valoare medie de 29 de grade.

PROGNOZA COMPLET PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI AICI 

Minimele vor fi în creştere până în data de 7 iulie, pornind de la o medie de 9 grade în 2 iulie. Apoi până la sfârşitul intervalului se vor menţine în jurul valorii de 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5 -15 iulie.

În Moldova, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei. Îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor creşte uşor şi treptat până spre 28 de grade, în data de 6 iulie.

Ulterior, în perioada 7 -9 iulie temperaturile diurne vor scădea uşor spre valori medii de 26-27 grade. Apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top