Connect with us
Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în octombrie 2018

Știri

Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în octombrie 2018

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au dezvăluit cum va fi vremea în octombrie 2018.

Specialiștii ANM spun că luna septembrie se va încheia cu temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, în timp ce ploile ar putea fi excedentare în sud.

În ceea ce privește debutul lunii octombrie, temperaturile se vor încadra în cele normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații nu vor fi excedentare.

Iată estimările ANM pentru luna octombrie:

Conform specialiştilor, în săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie, valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, în timp ce cantităţile de precipitaţii este posibil să fie excedentare în regiunile sudice şi apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Pe durata săptămânii 1 – 8 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, uşor sub aceste medii.

Din punct de vedere pluviometric, cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului, dar şi uşor excedentare local la munte şi în sud-vest.

Prognoza ANM arată, totodată, că, în săptămâna 8 – 15 octombrie, temperaturile medii se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

La nivel de precipitaţii, estimările relevă norme apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, cu o tendinţă uşor excedentară pe arii restrânse în estul ţării.

În săptămâna 15 – 22 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă prognozate se vor situa, în general, în jurul normelor climatologice, în cea mai mare parte a ţării, notează ANM.

Citește și: ANM: O masă de aer polar intră în România. Ce se întâmplă cu vremea la final de săptămână

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top