Specialiștii dermatologi avertizează împătimiții sporturilor de iarnasa fie atenți la aspectul buzelor.
În sezonul rece, timpul îndelungat petrecut pe părții sau pur și simplu la o plimbare la altitudine poate lasă semne la nivelul pielii.
“Ultravioletele reflectate de albul zăpezii ard pielea cu aceeași intensitate că și ultravioletele de vara. Chiar și într-o zi noroasă la altitudine există riscul modificării culorii pielii.
„Persoanele cu modificări de culoare ale pielii cum ar fi melasma suferă o accentuare a discromiei din cauza ultravioletelor de iarnă”, explică dermatologul Mihaela Leventer.
În aceste condiții, trebuie să folosești cremele de protecție, banale în sezonul cald, uitate cu desăvârșire în sezonul rece.
Petele, arsurile și chiar cancerul pot afecta persoanele care nu se protejează corect. Conform doctorulzilei.ro, acest lucru trebuie să fie luat în calcul și în cazul copiilor.
Asta deoarece pielea acestora este mult mai vulnerabilă atât la temperaturi scăzute, vânt umezeală, cât și la radiații UV.
De asemenea, copiii care își petrec multe ore la derdeluș, la schi sau în aer liber trebuie protejați de frig. Pe lângă aceste lucruri trebuie protejaţi și de expunerea la lumina intensă.
Cremele grase creează o barieră protectoare și împiedică uscarea și rănirea suprafețelor cutanate expuse.
Citeşte şi Cutremur de 3.8 grade în România! Seismul s-a produs pe 12 decembrie la ora 00:15
Un cutremur de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs în România in 12 decembrie, la ora 00:15. Seismul nu a produs pagube materiale, dar a fost resimțit în zona epicentrului său.
Cutremurul a avut loc la o adâncime de 133 km, iar zonele au fost în care s-au resimțit au fost: Buzău, București, Gura Teghii.
Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite:
In ziua de 12/12/2017 la ora 00:15:12(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3.8 pe scara Richter, la adancimea de 125km.
Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de II grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(12km), Covasna(45km), Întorsura Buzăului(45km), Mizil(47km), Vălenii de Munte(50km).
Celebrul fizician Gheorghe Marmureanu a revenit cu noi informații legate de viitorul cutremur major ce se va produce în Romania.
Specialistul spune că, potrivit unor analize care iau în calcul date din ultimii 1000 de ani, țară noastră nu se va confruntă cu un cutremur major până cel puțin în anul 2040.
“Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Această e prima varianta, iar a două varianta e că un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus el.
“Nu se poate estima, nu avem de unde să știm când va fi următorul mare cutremur. Dumnezeu știe sau Vrancea știe când se va produce un cutremur.
“Pamantul, la o adâncime mai mare, nu îl putem cunoaște, nu se pot face decât estimări foarte grosiere. Ce se întâmplă la 130 de kilometri nu avem de unde ști deocamdata.
“Trebuie echipamente mult mai performanțe, cercetări foarte focusate pe anumite domenii că să vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zona complexă din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a următorului mare cutremur și a timpului când se va produce”, a declarat Constantin Ionescu.
Citeşte şi 4 jandarmi au fost răniţi într-un accident în Bucureşti
Acest articol a fost actualizat la: 2017-12-12T14:35:40+02:00 14:35
Acest site foloseste cookies.
Read More