Connect with us
Speranța Clișeru, audiată la Parchetul General, în cazul incidentelor de protestul din 10 august

Știri

Speranța Cliseru, audiată la Parchetul General, în cazul incidentelor de protestul din 10 august

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru audieri în cazul incidentelor de la protestul Diasporei, transmite Digi 24.

Speranța Cliseru nu a făcut până acum nicio declarație despre aceste incidente. Pe numele ei este depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea că Speranța Cliseru este cea care a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, în timpul protestului din 10 august, din Piața Victoriei.

Mai mult, în timpul audierilor de ieri din Comisia de apărare din Parlament, Dan spunea că a aflat despre acest ordin abia după intervenția jandarmilor și că în 10 august nu a vorbit cu Prefectul Capitalei.

„În jurul prânzului am ajuns la minister şi am primit informări pe tot parcursul zilei. Nu am discutat cu doamna prefect (prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, n.r.) în ziua de 10 august. Am primit informaţia pe fluxul informaţional după ce s-a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice”, a spus ministrul de Interne.

Câți bani câștigă Speranța Cliseru

191.640 de lei (o medie de 15.970 de lei pe lună) a câştigat anul trecut actualul prefect de Bucureşti, Speranţa Cliseru, cea care a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei la mitingul din 10 august.

Banii sunt încasaţi din salariile de la Primăria Capitalei şi de la Green City Voluntari, fiirmă înfiinţată şi administrată de Primăria Voluntari, dar şi din indemnizaţiile primite ca membru în Consiliul de Administraţie a trei companii de stat bucureştene, scrie g4media.ro.

Comparativ cu veniturile Speranţei Cliseru, preşedintele Klaus Iohannis a câştigat 169.646 de lei în 2017, adică 14.137 de lei lunar, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – 161.912 (adică 13.492 de lei lunar), iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea – 161.219 lei (adică 13.434 lei pe lună).

Citește și: Ce a spus Carmen Dan la audierile din Comisia de Apărare

Citește și: Parchetul General a prezentat lista substanțelor și a muniției folosite la protestele din Piața Victoriei de pe 10 august

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top