Connect with us
Spitalul Judeţean Deva intră în carantină. Managerul a fost suspendat

Știri

Spitalul Judeţean Deva intră în carantină. Managerul a fost suspendat

Spitalul Județean Deva a intrat în carantină totală de duminică seara. Managerul spitalului a fost suspendat. Nimeni nu intră și nu iese timp de 14 zile, nu se fac nici internări, nici externări.

Spitalul Judeţean Deva intră în carantină. Managerul a fost suspendat

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a precizat într-un interviu la postul de televiziune Digi24 că managerul Spitalului Județean de Urgență a fost suspendat începând de luni dimineață de la ora 10:00. Prefectul susține că managerul spitalului nu i-a răspuns la telefon.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a declarat luni că în momentul de față sunt aplicate procedurile de curăţenie, dezinfecţie, și se instalează echipament de protecţie.

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistaţi pozitiv COVID-19 vor fi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienţii internaţi, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curăţenie, dezinfecţie, se instalează echipament de protecţie iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienţii nu vor fi externaţi în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a spus Morogan, potrivit Mediafax.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de virus patru medici, dintre care doi lucrează la Secţia de Oncologie, aceştia fiind transferaţi la Timişoara.

„Mai sunt doi medici confirmaţi, unul fiind şeful Secţiei de Interne 2”, a mai adăugat Morogan.

Managerul Spitalului Județean, Daniela Roșca,  a declarat la Digi24 că „în momentul de față sunt 104 angajați aici în spital și 69 de pacienți. Numărul de pacienți infectați în momentul de față, cu teste confirmate este de 13: dintre care 10 pe secția de boli infecțioase și 3 pe ATI. Numărul de cadre infectate încă nu îl știm. Aseară pe la ora 1 erau 9 și am înțeles că astăzi s-a mai confirmat încă unul.

Nu se știe de unde a pornit acest lucru. Prima anchetă care s-a desfășurat la Oncologie s-a confirmat că este comunitară. Așa mi-a transmis medicul epidemiolog.”, a mai menționat managerul de la Spitalul Județean Deva.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top