Connect with us
Stare de urgență după alegeri? Ce spune premierul Ludovic Orban

Știri

Stare de urgență după alegeri? Ce spune premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a oferit declarații cu privire la starea de alertă sau de urgență în care va fi țara noastră după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Dată fiind evoluția cazurilor de coronavirus din România și măsurile restrictive impuse de autorități, au existat zvonuri privind intrarea în starea de urgență după alegerile parlamentare. Premierul Ludovic Orban fac lumină în acest subiect.

Stare de urgență după alegerile parlamentare?

Ludovic Orban a declarat că, la acest moment, nu sunt discuții care vizează introducerea stării de urgență după alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. Premierul României a precizat că deocamdată, starea de alertă oferă autorităților instrumentele necesare pentru a ține sub control pandemia de coronavirus.

„Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă. (…) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a precizat, miercuri seară, la România Tv, Ludovic Orban.

În privința școlilor, premierul Orban a precizat că orele vor continua să se desfășoare online până când se va înregistra o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice.

Conform ultimei actualizări oferite de Grupul de Comunicare Strategică, până ieri, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
261.387 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.207 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, au decedat 9.429 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul virus. Conform autorităților, în intervalul 17.11.2020 (10:00) – 18.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (102 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top