Connect with us

Știri

Stare de urgenta in Grecia. Inundatii si incendii de vegetatie.

In Grecia s-a decretat stare de urgenta pentru sase luni din cauza inundatiilor.

Regiunile Messina, Laconia si zona de est a Salonicului au fost puternic afectate. Mai multe incendii de vegetatie au izbucnit sambata pe insula Thassos, zona frecventată de turisti romani.

Satul Kazaviti a fost evacuat in urma unui incendiu de vegetatie.

Citeste si: Noua sirieni si un irakian ascunsi intr-un camion condus de un bulgar, descoperiti la Vama Giurgiu

Zeci de pompieri, ajutati de autospeciale si elicoptere, au intervenit pentru a stinge flacarile violente. Incendiul a izbucnit la primele ore ale diminetii, din motive incă necunoscute. Vegetatia de pe insula este extrem de uscata si este posibil ca descarcarile electrice sa o fi aprins. Autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care calatoresc in Grecia. MAE informeaza ca “in urma cantitatilor mari de precipitatii inregistrate in cursul zilei de 7 septembrie 2016, regiunile Messinia, Laconia si zona de est a Salonicului au fost puternic  afectate, iar Secretariatul General pentru Protectie Civila a declarat stare de urgenta pentru zonele afectate, pentru o perioada de 6 luni (pana la 7 martie 2017)”.

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua zile indica ploi abundente si furtuni, insotite pe alocuri de grindina, in Marea Ionica, Epir, Grecia centrala si de vest, Tessalia si Macedonia de vest. Fenomenele vor afecta diferite regiuni din Peloponez si Macedonia centrala. Vor exista si ploi locale si furtuni sporadice in vest, zona centrala si de nord a Greciei, posibil ca in nord-vest sa aiba caracter de averse.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top