Știri

STARE DE URGENȚĂ! Măsuri luate în SCENARIUL 3 pe care toți românii trebuie să le respecte

Stare de urgență de luni, declarată de președintele Klaus Iohannis. Din seara zilei de 14 martie România se află în scenariul 3 al epidemiei. La această oră sunt 109 persoane infectate pe teritoriul țării. Autoritățile au anunțat măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului care a îngrozit lumea.

STARE DE URGENȚĂ! Măsuri luate în SCENARIUL 3 pe care toți românii trebuie să le respecte

Presedintele a anunțat că va decreta STARE DE URGENȚĂ la începutul săptămânii viitoare!

Intrarea în acest secenariu 3 presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Autoritățile au anunțat că deja au luat o parte din măsurile urgente prevăzute pentru al treilea scenariu, înainte ca acesta să se confirme.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19)”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Strategic.

După ce în țara noastră a fost depășit numărul de 101 de îmbolnăviri cu coronavirus, se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Mai exact, pacienţii care se vor prezenta la unităţile medicale cu alte afecţiuni decât infecția cu coronavirus şi care nu sunt urgente vor trece pe planul secund în fața cazurilor de COVID-19.

Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Totodată, vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

De asemenea, vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Autoritățile caută noi spații pentru carantină și este foarte probabilă instaurarea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Citește și: Ce este starea de urgență în România și cum poate fi declarată, ordonanța 1/1999

Citește și: Ce este starea de alertă care ar putea fi declanșată în România

Acest articol a fost actualizat la: 2020-03-14T20:33:56+02:00 20:33

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More