Connect with us
Starea victimelor protestului de aseară. Ce spun medicii SMURD

Știri

Starea victimelor protestului de aseară. Ce spun medicii SMURD

Persoanele care au participat la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei şi care au fost internate la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare stabilă, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

„Noi am avut un total de 50 de victime aduse, dintre care 13 jandarmi. (…) Sunt echilibraţi, nu sunt probleme. Nu toţi au venit aduşi de mijloacele de intervenţie medicale şi paramedicale, am avut şi 13 persoane care s-au prezentat spontan la noi la spital, cum s-au prezentat şi la alte spitale. Sunt stabili, leziunile pe care le au sunt, în general, plăgi, traumatisme, contuzii”, a indicat medicul.

Femeie jandarm, atacată la protest

Violențe șocante în Piața Victoriei, după ce un grup de protestatari au atacat doi jandarmi. Mai multe persoane au fost filmate în timp ce loveau cu pumnii doi jandarmi.

Doi jandarmi, o femeie și un bărbat au fost prinși de câțiva manifestanți violenți care au început să-i lovească în timp ce alți protestari au încercat să-i protejeze.

Potrivit unor surse medicale, în cazul femeii jandarm care a fost agresată de protestatari există suspiciunea că ar avea fracturată coloana cervicală.

Jandarmii care au fost loviţi sunt evaluaţi de medici, unii având plăgi la cap, a declarat, pentru Agerpres, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

„Îi evaluăm. Unii au plăgi la cap şi o să îi ducem la spital după aceea. Spitalul Floreasca şi Spitalul Elias”, a precizat medicul.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

În Piaţa Victoriei, la mitingul de vineri, au fost asistate medical peste 400 de persoane, dintre care nouă jandarmi, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov. Potrivit sursei citate, 16 persoane au fost transportate la spital, printre care patru jandarmi.

Citește și Mitingul Diasporei: Cine a aprobat intervenția în forță a jandarmilor

La faţa locului sunt prezente 17 ambulanţe SMURD de prim ajutor, 13 ambulanţe pentru multiple victime, toate cu medici, 3 motociclete SMURD, o maşină de suport logistic medical, 13 maşini de pompieri, un centru de comandă şi coordonare, 56 de paramedici pentru preluarea răniţilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top