Connect with us
Se dau bani, toţi românii sunt vizaţi. Cum poţi să primeşti 4.500 de lei de la stat

Știri

Statul oferă BANI familiilor monoparentale! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Consiliul General al Municipiului București a aprobat marți acordarea unui ajutor social pentru familiile monoparentale, solicitanții putând depune documentele necesare în vederea obținerii banilor începând cu data de 4 decembrie.

„În acest moment, din partea statului, prin ministerul de resort, aceste familii primesc o suma infimă, este vorba de circa 100 de lei. Astfel, pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie de până la 200 de lei, se acordă o suma de 300 de lei pentru familiile cu un copil, 600 de lei pentru familiile cu 2 copii, 900 de lei pentru familiile cu 3 copii și 1.200 lei pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii. Pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie cuprins între 201 și 530 lei, se acordă o suma de 200 de lei pentru familiile cu un copil, 400 de lei pentru familiile cu 2 copii, 600 de lei pentru familiile cu 3 copii și 800 lei pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii”,

a precizat primarul general Gabriela Firea.

Vor putea beneficia de ajutorul comunitar pentru familia monoparentală, familiile care îndeplinesc următoarele condiții:părintele are domiciliul sau reședința pe rază municipiului București, figurează în baza de date a DGASPC de sector că beneficiar al alocației de susținere pentru familia monoparentală.

Stimulentul financiar seacordă doar prin virament bancar

Actele necesare sunt: cerere tip, declarație privind componentă familiei, extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, adeverință emisă de organele fiscale princare se atestă lipsa datoriilor față de bugetul de stat/local.

Cererile vor fi depuse începând cu dată de 4 decembrie 2017, de luni-vineri, între orele 9:00 – 15:00, laurmătoarele sedii: Centrul de mentorat pentru structurile economiei sociale, situatîn Sos. Ștefan cel Mare, nr. 1, sector 1 pentru cetățenii cu domiciliul pe rază sectorului 1; Centrul de informare și consiliere pentru cetățeni dinSos. Ștefan cel Mare, nr. 38, sector 2 – pentru cei cu domiciliul pe rază sectorului 2; Spălătoria Socială cu sediul în Stradă Armenis, nr. 2, sector 3 – pentru cei care locuiesc în sectorul 3; SpălătoriaSocialădin Aleea Turnu Măgurele, nr. 17, Sector 4 – pentru cetățenii cu domiciliul pe rază sectoarelor 4 și 5; SpălătoriaSocialădin Drumul Taberei nr. 24, sector 6 – pentru cetățenii cu domiciliul pe rază sectorului 6.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top