Statul oferă BANI familiilor monoparentale! Ce condiții trebuie să îndeplinești

02.11.2017
Statul oferă BANI familiilor monoparentale! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Consiliul General al Municipiului București a aprobat marți acordarea unui ajutor social pentru familiile monoparentale, solicitanții putând depune documentele necesare în vederea obținerii banilor începând cu data de 4 decembrie.

„În acest moment, din partea statului, prin ministerul de resort, aceste familii primesc o suma infimă, este vorba de circa 100 de lei. Astfel, pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie de până la 200 de lei, se acordă o suma de 300 de lei pentru familiile cu un copil, 600 de lei pentru familiile cu 2 copii, 900 de lei pentru familiile cu 3 copii și 1.200 lei pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii. Pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie cuprins între 201 și 530 lei, se acordă o suma de 200 de lei pentru familiile cu un copil, 400 de lei pentru familiile cu 2 copii, 600 de lei pentru familiile cu 3 copii și 800 lei pentru familiile cu 4 sau mai mulți copii”,

a precizat primarul general Gabriela Firea.

Vor putea beneficia de ajutorul comunitar pentru familia monoparentală, familiile care îndeplinesc următoarele condiții:părintele are domiciliul sau reședința pe rază municipiului București, figurează în baza de date a DGASPC de sector că beneficiar al alocației de susținere pentru familia monoparentală.

Stimulentul financiar seacordă doar prin virament bancar

Actele necesare sunt: cerere tip, declarație privind componentă familiei, extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, adeverință emisă de organele fiscale princare se atestă lipsa datoriilor față de bugetul de stat/local.

Cererile vor fi depuse începând cu dată de 4 decembrie 2017, de luni-vineri, între orele 9:00 – 15:00, laurmătoarele sedii: Centrul de mentorat pentru structurile economiei sociale, situatîn Sos. Ștefan cel Mare, nr. 1, sector 1 pentru cetățenii cu domiciliul pe rază sectorului 1; Centrul de informare și consiliere pentru cetățeni dinSos. Ștefan cel Mare, nr. 38, sector 2 – pentru cei cu domiciliul pe rază sectorului 2; Spălătoria Socială cu sediul în Stradă Armenis, nr. 2, sector 3 – pentru cei care locuiesc în sectorul 3; SpălătoriaSocialădin Aleea Turnu Măgurele, nr. 17, Sector 4 – pentru cetățenii cu domiciliul pe rază sectoarelor 4 și 5; SpălătoriaSocialădin Drumul Taberei nr. 24, sector 6 – pentru cetățenii cu domiciliul pe rază sectorului 6.