Connect with us
Șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Ștefan Someșan, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA Mureș, pentru fapte de corupție.

Știri

Ștefan Someșan, șeful ISJ Mureș, reținut de DNA

Ștefan Someșan, șeful ISJ Mureș, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de fapte de corupție. El a fost audiat câteva ore de procurorii DNA Mureș.

Potrivit unor surse judiciare, Ştefan Someşan ar fi implicat în înfiinţarea unui liceu romano-catolic cu predare în limba maghiară.

La mijlocul lunii august, directorul Colegiului Naţional (CN) Unirea din Târgu Mureş, Andreea Năznean, atenţiona, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, că clădirea şcolii a fost retrocedată „ilegal” Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, unde, ulterior, într-un corp al imobilului, Fundaţia Statusul Romano-Catolic a înfiinţat o şcoală cu predare exclusiv în limba maghiară, Liceul teologic romano-catolic.

Citește și: Emanoil Petrea, angajat la România TV, reținut de DIICOT pentru pornografie infantilă

Ea  susţinea că „şi înfiinţarea acestei şcoli şi funcţionarea ei sunt ilegale din foarte multe motive”, vorbind, în acest context, despre procesul de retrocedare „ilegal”, care face obiectul unei anchete a DNA, despre lipsa unei hotărâri de Consiliu Local în acest sens, despre lipsa unei decizii a Consiliului de Administraţie, precum şi despre o hotărâre din 2014 a Inspectoratului Şcolar Judeţean, atacată de Prefectura Mureş şi anulată de instanţă, dar nepusă în aplicare.

Ştefan Someşan a fost consilier judeţean PSD în mandatele 2001 – 2004 şi 2012 – 2016.

Someşan, în vârstă de 55 de ani, este inspector la ISJ Mureş din anul 2001, iar din 2005 a fost inspector şcolar general adjunct.

În perioada 1991 – 2001, Ştefan Someşan a fost directorul Colegiului Naţional Unirea, din Târgu Mureş.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top