Știai asta despre sprâncene?

09.01.2015
Știai asta despre sprâncene?

Principalul rol la sprâncenelor este de a ne proteja ochii. La fel ca și genele, sprâncenele sunt menite să ferească ochii de transpirație, murdărie și microbi. De asemenea, acestea țin la depărtare stropii de ploaie și îi forțează să curgă pe partea laterală a feței, astfel încât să nu dăuneze vederii.

Totodată, sprâncenele sunt cruciale pentru recunoașterea fircărei persoane. În mod uimitor, o persoană care nu are sprâncene este extrem de greu de recunoscut, acestea însumând una dintre cele mai importante trăsături ale feței. Într-un studiu efectuat în Marea Britanie, participanților li s-au arătat poze cu celebrități fără sprâncene. Drept rezultat, ei au reușit să recunoască aproximativ 40% dintre vedete, chiar dacă acestea erau extrem de populare.

Sprâncenele sunt extrem de importante în comunicarea non verbală, ele reprezentând una dintre cele mai expresive trăsături ale feței. Dacă analizezi puțin acest aspect, îți vei da seama că poți spune imediat cum se simte o persoană, dacă te uiți la sprâncenele ei. Deseori ați auzit că ochii sunt oglinda sufletului și aceștia spun totul despre starea noastră. De fapt, un rol mult mai important îl au sprâncenele.

O singură sprânceană are aproximativ 250 de fire de păr. Cine ar fi crezut? Acestea sunt distribuite în direcții diferite și au dimensiuni diferite. Spre exemplu, firele de păr care se află mai aproape de nas, sunt orientate în sus, în timp ce firele din extremitatea exterioară sunt orientate spre exterior.

Sprâncenele cad singure după o anumită perioadă de timp. Un fir de păr facial rezistă aproximativ 4 luni. Aceasta este o perioadă foarte scurtă, în comparație cu părul de pe cap, care poate rezista și 3 ani de zile.

Atunci când devii cârunt și sprâncenele tale îți vor schimba aspectul și culoarea.