Connect with us

Știri

Știi cum arată un fulger, dar un tunet? Uite fotografia-SURPRIZĂ!

Live Science a publicat prima fotografie cu un tunet. Deși tunetele nu se pot vedea, întrucât este vorba de niște sunete anunțate apariția fulgerului pe cer, oamenii de știință au reușit performanța de a ”fotografia” sunetul înfiorător care se produce în timpul vijeliei.

Oamenii de știință de la Southwest Research Institute din Texas, Arizona (SUA) au reușit să producă artificial fulgere după ce au lansat o rachetă în nori, de care s-a atașat un cablu de cupru cu împământare. Rezultatul a fost fotografiat imediat.

Datele înregistrate, adică sunetele ce urmează fulgerului, au fost cartografiate imediat de către cercetători, cu cele două momente de intensificare ale producerii sale. „Imaginea obținută inițial arăta ca o piesă de artă modernă, plină de culori vii, pe care să o expui deasupra șemineului”, spune unul dintre cercetători, scrie realitatea.net.

Maher A. Dayeh, unul din oamenii care au lucrat la acest experiment științific susține că oamenii de știință pot deja înțelege foarte bine care este mecanica producerii tunetului, însă nu se știe care proces al descărcării electrice a fulgerului produce acel sunet asurzitor. Fizicianul mai spune că tunetul este perceput în funcție de distanța la care ne găsim față de un fulger.

Oamenii de știință vorbesc chiar despre faptul că tunetul ar fi de fapt un fulger acustic, întrucât este strâns legat de momentul producerii fulgerului și depinde de intensitatea luminii.

Sursă foto: Live Science

Sursă foto: Live Science

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top