Categorii Știri

Știrea falsă care a șocat România: „A murit petre roman”. Care este starea fostului premier

Un site de știri important din România a publicat o știre care a panicat întreaga Românie, site-ul titra în titlu că Petre Roman, fostul prim-ministru al României ar fi murit. Știrea este complet falsă, iar Petre Roman se simte foarte bine.

Cum s-a ajuns la informația că Petre Roman ar  fi murit?

Site-ul care a publicat știrea susținea că din surse foarte sigure au aflat înformația că fostul prim-ministru a încetat din viața, iar știrea a fost publicată pe prima pagina a ziarului, care este un site și al unei televiziuni cunoscute.

B1.ro ar titrat că Petre Roman ar fi murit

Știrea din titlul de mai sus sugerează și induce în eroare publicul, se înțelege ca Petre Roman este cel trecut în neființă. Știrea a provocat valuri în internet, iar utilizatorii s-au îngrijorat de starea de sănătate a fostului prim ministru.

Petre Roman a reacționat la știrea falsă publicată și preluată de multe alte site-uri și a anunțat publicul că se simte foarte bine și nici vorba să fi avut probleme de sănătate.

Petre Roman a fost prim ministrul României în perioada de tranziție a țării noastre la comunism la democrație. Respectiv în anii 1989 și 1991. Ulteiror și-a continuat cariera în politică fiind membru al Partidului Național Liberă.

Petre Roman este tatăl lui Oana Roman.

Tatăl său a fost Valter Roman (născut Ernst sau Ernő Neulander, originar din Transilvania și de origine evreiască), un lider comunist, activ în războiul civil din Spania. Bunicul său pe linie paternă provenea dintr-o familie hasidică stabilită la Oradea. Mama sa, Hortensia Vallejo, activistă comunistă, a fost originară dintr-o familie catolică spaniolo-bască.

Activitate științifică înainte de 22 decembrie 1989

A publicat peste o sută de lucrări științifice (articole, note, memorii, rapoarte și cărți) în edituri și reviste de specialitate, la congrese și alte manifestări științifice, în țară și străinătate. Unele dintre acestea își păstrează validitatea științifică cum ar fi cele privitoare la studiul efectelor descărcării apelor calde de la CNE Cernavoda, modele de simulare a turbulenței cu aplicații în predicția jeturilor poluante și a auto-curățirii magistralelor de canalizare urbană, modele de prognoză a undelor de viitură.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-13T20:39:40+03:00 20:39

Share
Scris de
Laurențiu Emanuel
Stiri Despre petre roman

Acest site foloseste cookies.

Read More