Connect with us

Știri

ȘTIRILE amiezii: Ce se întâmplă astăzi în București

Știrile amiezii în București. Evenimente în desfășurare la această oră și ce urmează. Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a fost marcată în Capitală, la Monumentul Eroilor Aerului, unde a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă.

  • Sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene are, în acest an al Centenarului, o încărcătură simbolică suplimentară, fiind cel mai potrivit prilej de a exprima preţuirea şi recunoştinţa faţă de toţi cei care, de-a lungul istoriei, au slujit Aripile Româneşti cu dăruire şi abnegaţie, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
  • Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene aduce în memoria fiecăruia faptele de arme ale aviatorilor români, amintirea eroilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, la manşa aeronavelor inscripţionate cu însemnele tricolore, pentru apărarea fiinţei naţionale şi pentru libertatea şi siguranţa tuturor, spune ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Știrile amiezii: Vremea în București

  • Piloţii sunt oameni speciali, selectaţi pe sprânceană, pentru care spiritul de sacrificiu reprezintă cotidianul, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care le transmite aviatorilor, de ziua lor, respectul şi întreaga sa apreciere pentru cariera aleasă.
  • Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Artă al României, Palatul Suţu şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român vor fi iluminate în roşu, vineri, între orele 21,00 – 24,00, în semn de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi pentru a marca 50 de ani de la primele Jocuri Internaţionale de Vară Special Olympics, au informat organizatorii.
  • A cincea ediţie a Creative Fest, cel mai mare festival de artă şi cultură urbană din Capitală, va avea loc în perioada 27 – 29 iulie, la Romexpo, oferind un program de concerte, dar şi zone de sport extrem, graffiti şi gastronomie, informează PMB, organizator al evenimentului prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Vremea în București la această oră

Cerul este parțial senin. La ora 13.00 se ănregistrează o temperatură de 28 de grade Celsius. Pe seară sunt așteptate câteva averse și posibile intensificări ale vântului. La noapte, temperatura minimă se va opri la valoarea de 19 grade Celsius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top