Connect with us
Știri 20.09.2016

Știri

Știrile zilei 20 septembrie 2016. Principalele subiecte ale zilei

Știri 20.09.2016. Cele mai importante subiecte ale zilei.

1. Petre Roman îşi reia mandatul de parlamentar după un an şi jumătate

Camera Deputaţilor a acordat marţi un vot pentru reluarea mandatului de deputat al lui Petre Roman, care a părăsit Parlamentul în februarie 2015, în urma unui raport de incompatibilitate al ANI, după ce fostul deputat a contestat decizia inspectorilor de integritate şi a reuşit să pună dosarul său pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Citește mai multe detalii!

2. UE a acceptat cererea de aderare a Bosniei şi Herţegovinei

Statele UE au acceptat marţi cererea de aderare la blocul comunitar depusă de către executivul bosniac, care reprezintă un pas important într-un proces îndelungat de negocieri. Bruxelles-ul a susţinut că Sarajevo a făcut în ultimele opt luni progrese importante legate de reformele instituţionale necesare. Citește aici mai multe detalii!

3. DNA: Votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecință blocarea anchetei

Direcţia Naţională Anticorupţie arată că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului ministru al Intertnelor pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, ancheta penală pentru ucidere din culpă fiind blocată prin votul majorităţii senatorilor. Citește aici mai multe detalii!

4. Ovidiu Puţura, fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei , condamnat la cinci ani de închisoare pentru dare de mită

Judecarea dosarului de corupţie al lui Ovidiu Puţura a început în aprilie 2015 şi s-a încheiat în 12 septembrie 2016, sentinţa fiind pronunţată în 19 septembrie, după 23 de termene, de judecătorul George Matei. Citește aici mai multe detalii!

5. Un convoi umanitar al ONU, vizat de un atac în Siria. Cel puțin 12 morți

Cel puţin 12 persoane au fost ucise când un convoi umanitar al ONU a fost vizat de un atac în apropiere de Alep, în Siria, la câteva ore după expirarea armistiţiului din ţară, relatează BBC News. Citește aici mai multe detalii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top