Connect with us
Zeci de mii de maşini nu vor mai avea voie să circule pe drumurile din România, din aprilie

Știri

Studiu: Una din zece mașini second-hand cumpărate din UE are daune majore

În ultimii ani, românii și-au achiziționat mașini second-hand din UE, pentru că prețurile sunt mult mai accesibile. Însă, puțini sunt cei care au avut norocul ca mașina cumpărată să fie lipsită de probleme.

Astfe, potrivit unei analize publicate pe site-ul InspectorAuto.ro, aproximativ 8% dintre mașinile second-hand aduse în România din Uniunea Europeană au daune majore. În plus, potrivit aceleiași surse, 11.571 euro este valoarea medie a reparațiilor.

În primul an de activitate, prin intermediul InspectorAuto.ro au fost verificate circa 150.000 de automobile, iar valoare daunelor descoprite a depăşit 10 milioane de euro.

Maşinile la care au fost descoperite cele mai multe daune aparţin celor mai populare mărci pentru românii care îşi cumpără un autovehicul din străinătate: Volkswagen, BMW, Audi şi Mercedes-Benz, aduse din Germania.

În cazul automobilelor care au ca prima ţară de înmatriculare România, clienţii InspectorAuto.ro au depistat cel putin un incident pentru aproximativ 60% dintre ele. Pentru cele mai multe dintre ele, vânzătorii spun în anunţuri că maşinile sunt “fără accident”.

În ultimele două luni, clienţii InspectorAuto.ro au putut verifica numărul de kilometri pentru mai mult de 5.000 de maşini.

”De la jumătatea lunii august 2016, de când a fost lansată această opţiune, peste 27.000 VIN-uri au fost interogate în baza de date a InspectorAuto.ro. Piaţa neagră a kilometrilor este estimată de InspectorAuto.ro la 300 milioane euro pe an pentru maşinile vândute în România”, se arată în comunicat.

În urma unei analize, realizată pe 100 de maşini luate la întâmplare de pe site-urile de anunţuri auto, care au VIN publicat, a reieşit că 37% au kilometrajul dat înapoi, iar 8% au şi kilometrajul dat înapoi şi daune. Cel mai mare număr de kilometri daţi înapoi descoperiţi a fost de 110.000 km, iar cel mai mic, 2.000 km.

Statisticile oficiale arată că înmatriculările de autoturisme noi şi second-hand în România au crescut în prima jumătate a acestui an cu 19,2% faţă de primele şase luni ale anului trecut, până la 175.317 de unităţi.

Piaţa maşinilor second hand din import a avut cel mai bun semestru din ultimii şapte ani, numărul unităţilor înmatriculate depăşind 135.700, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Autovit.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top