Connect with us
SUA, locul trei în topul destinaţiilor extraeuropene vizitate de către turiştii români în 2017

Știri

SUA, locul trei în topul destinaţiilor extraeuropene vizitate de către turiştii români în 2017

Anul 2017 a venit cu modificări interesante în ceea ce priveşte dinamică pachetelor turistice. Comparativ cu anul 2016, a existat o tendinţă de creştere pe toate destinaţiile extraeuropene. Dintre acestea SUA, Japonia, Peru, Tanzania şi India au ieşit cel mai mult în evidenţă.

Se observă clar cum interesul turiştilor pentru cultură, civilizaţie şi wildlife contribuie la decizia de selecţie a unei destinaţii pentru vacanţă.

“Avem o dublare a vânzărilor pe vacanţele de grup cu însoţitor şi a pachetelor de honeymoon, în special în Maldive. Croazierele au fost la mare căutare anul acesta, numărul vânzărilor crescând de trei ori. Totodată sesizăm interesul crescut şi pentru vacanţe bazate pe experienţe aparte la faţă locului precum: circuite gastronomice, călătorii cu trenul, cu rulotă, circuite fotografice, circuite adventure sau wellness & SPA. Pentru anul viitor avem deja pregătite produse inedite cum ar fi: circuite cu motocicletă, croaziere pe Mississippi, experienţe adventure în Alaska, circuite culturale şi wildlife în Papua Nouă Guinee sau Uganda,” declara Sorin Stoica, Co-proprietar Eturia.

Un top realizat de agenţia de turism arată destinaţiile preferate de turiştii români în 2017. Cea mai căutată destinaţie a fost Maldive, urmată de Thailanda şi Statele Unite ale Americii.

Canada urmează să devină o destinaţie atractivă pentru români

“Dacă în 2017 au crescut solicitările pentru circuite, ne aşteptăm să consolidăm această direcţie astfel încât să depăşească în vânzări vacanţele la plajă. S-a observat această tendinţa de creştere de la un an la altul deoarece cei care au călătorit deja în destinaţii de plajă, caută acum să experimenteze alte pachete turistice. Ne aşteptăm la o creştere în continuare a numărului de turişti în destinaţii precum: Japonia, SUA, Peru, dar nu excludem că un număr considerabil dintre aceştia să încerce, în 2018, destinaţii mai puţin frecventate de români: Guatemala, Columbia, Papua Nouă Guinee, Reunion, Uganda,” declara Stoica, Co-proprietar Eturia.

În ceea ce priveşte anul 2018, Canada ar urma să devină o destinaţie atractivă pentru români. Asta dacă luam în calcul faptul că vizele pentru cetăţenii români nu mai sunt necesare iar de anull viitor vom avea curse directe către Canada.

“În 2018, Canada, devine o ţară foarte interesantă pentru agenţia noastră, acesta este şi motivul pentru care Eturia a pregătit deja o serie de circuite în marile oraşe, în parcurile naţionale, croaziere şi combinaţii inedite de vacanţe în Alaska şi Canada. Ridicarea vizelor pentru cetăţenii români şi lansarea de către Air Canada a 2 zboruri directe România-Canada reprezintă un indiciu clar că putem să previzionăm că această destinaţie are şanse foarte mari că, în câţiva ani, să între în topul destinaţiilor preferate de români,” declara Sorin Stoica.

Citeşte şi MITING în Capitală! Mii de oameni din toată ţara, aşteptaţi la protest

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top