Connect with us
Pasagerii nu au voie sa foloseasca Samsung Galaxy Note 7 in avion

Știri

SUA: Pasagerii avioanelor, avertizati sa nu foloseasca la bord telefoanele Galaxy Note 7, care pot lua foc

Administratia Federala pentru Aviatie (FAA) a avertizat pasagerii avioanelor sa nu foloseasca la bord smartphone-urile Galaxy Note 7, dupa ce Samsung Electronics a rechemat dispozitivele din cauza plângerilor ca bateriile pot lua foc, transmite CNN Money, potrivit news.ro.

”In urma incidentelor recente şi a ingrijorarii exprimate de Samsung in legatura cu dispozitivele Galaxy Note 7, FAA recomanda ferm pasagerilor sa nu deschida telefoanele la bordul avioanelor şi sa nu le depozitele in bagaje”, se arata intr-un comunicat de joi seara al FAA.

Avertismentul neobişnuit amplifica problemele Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, care trebuie sa inlocuiasca milioane de telefoane Note 7 in intreaga lume.

Unii operatori aerieni internationali au luat deja masuri sa nu permita pasagerilor sa foloseasca telefoanele respective la bordul avioanelor.

Singapore Airlines, Qantas şi Virgin Australia au anuntat ca cer pasagerilor sa nu deschida telefoanele Note 7 sau sa nu le puna la incarcat in timpul zborului.

Nu este clar cum vor reactiona companiile aeriene americane importante la anuntul FAA, care a avertizat anterior ca incendiile provocate de bateriile incluse in telefoanele Note 7 pot fi foarte greu de stins la bordul avioanelor.

Delta a anuntat intr-un comunicat ca va respecta orice directiva şi analizeaza problema. American Airlines a precizat ca este in contact cu FAA in aceasta problema.

Joi, companiile JetBlue, Spirit, United şi Virgin America au refuzat sa comenteze in privinta Galaxy Note 7.

Korean Air, principalul operator aerian pe piata din Coreea de Sud, a anuntat ca deocamdata nu intentioneaza sa restrictioneze utilizarea Note 7 in avioane.

Potrivit companiei, oficiali ai Ministerului sud-coreean al Transporturilor s-au intâlnit joi cu reprezentanti ai Samsung şi nu au emis niciun fel de recomandari.

Oficialii Ministerului Transporturilor nu au raspuns solicitarilor pentru comentarii pe acest subiect.

Samsung a anuntat saptamâna trecuta ca opreşte vânzarile telefoanelor Galaxy Note 7, urmând sa recheme de pe piata 2,5 milioane de aparate, din 10 tari, inclusiv din Coreea de Sud şi SUA. Compania va inlocui smartphone-urile rechemate cu telefoane Note 7 noi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top