Subiecte BAC toamnă 2018 – Proba la alegere a profilului

23.08.2018
Subiecte BAC toamnă 2018 – Proba la alegere a profilului

Subiecte BAC toamnă 2018. Ultima probă scrisă din sesiunea august-septembrie 2018 a Bacalaureatului are loc joi, 23 august.

Este vorba despre proba la alegere a profilului și specializării.

Astfel, elevii de la uman au de ales între Geografie, Filosofie, Logică, Economie sau Sociologie.

În schimb, cei de la Real au avut de ales între Biologie vegetală și animală, Anatomie Fizică, Chimie organică și anorganică sau Informatică.

Subiectele complete, dar și rezolvarea și baremul vor fi publicate de edu.ro AICI, după ora 15.00.

Accesul candidaţilor în centrele de examen în care se desfăşoară proba la alegere (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică) se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Proba ar urma să înceapă în jurul orei 9.00. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Miercuri, cei care nu au reușit să ia Bacalaureatul în prima sesiune au avut proba scrisă la proba obligatorie a profilului (Istorie sau Matematică).

Marți, a avut loc proba la limba maternă, pentru absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale.

Luni, s-a dat proba scrisă la limba și literatura română.

În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august.

Totodată, în intervalul 29 – 30 august are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Citește și: Subiecte istorie BAC toamnă 2018 – Proba la alegere

Articolul continua dupa publicitate

Citește și: Subiecte Matematică BAC toamnă 2018 (M1, M2, M3) și barem Update