Categorii Știri

Subiecte Chimie Organică și Anorganică Bac 2018 și baremul de corectare

Subiecte Chimie Organică și Anorganică Bac 2018. Elevii care au terminat clasa a XII-a trec prin mari emoții. Joi are loc proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă.

Absolvenții pot alege din următoarele materii: Biologie, Anatomie, Chimie organică sau anorganică, Fizică, Geografie, Informatică, Psihologie, Economie, Logică, Sociologie sau Filosofie.

Update: Edu.ro a afișat baremul și subiectele complete! Le puteți consulta AICI!

Au putut alege chimie la Bac 2018 elevii care au studiat la: filiera teoretică – profilul real. Elevii care au studiat la filiera tehnologică – profilurile: tehnic, resurse naturale și protecția mediului. Și elevii care au studiat la filiera vocațională – profilul militar au putut alege chimie organică și anorganică la Bacalaureat 2018.

Vezi aici modele de subiecte la chimie organică și anorganică!

Toate subiectele la chimie Bac 2018 sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv fiind de 3 ore.

Potrivit baremului de evaluare pentru subiectele la chimie de la Bac 2018, pus la dispoziție de Ministerul Educației, fiecare dintre cele trei subiecte este notat cu 30 de puncte. Absolvenții vor primi, de asemenea, 10 puncte din oficiu, iar fiecare probă are un grad de dificultate diferit.

Subiecte Chimie Organică și Anorganică Bac 2018 – Ce a picat anul trecut

În 2017, elevii au avut de rezolvat mai multe procese chimice, să spună dacă anumite enunțuri sunt adevărate sau false. De asemenea, au trebuit să rezolve o formulă de structură și mai multe ecuații.

Proba începe de la ora 9.00, iar elevii trebuie să se prezinte la centrele de examen până la cel târziu ora 8.30. Trebuie să aibă asupra lor un act de identitate. Huff.ro va prezenta subiectele la chimie organică și anorganică imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, și baremul de corectare și rezolvarea subiectelor vor fi făcute publice, atunci când acesteaa vor fi disponibil pe edu.ro.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Conform calendarului aprobat de ministerul Educaţiei Naţionale, pentru elevi urmează:

27 iunie: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

28 iunie: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

4 iulie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

5 – 8 iulie: rezolvarea contestațiilor

9 iulie: afișarea rezultatelor finale.

Citește și: Bacalaureat 2018: Subiecte complete la limba română

Acest articol a fost actualizat la: 2018-06-28T15:06:08+03:00 15:06

Acest site foloseste cookies.

Read More