Connect with us
Subiecte Evaluare Națională 2018 matematică. Ce a picat la proba scrisă din 13 iunie

Știri

Subiecte Evaluare Națională 2018 matematică. Ce a picat la proba scrisă din 13 iunie

Subiecte Evaluare Națională 2018 matematică. Elevii de clasa a VIII a au dat azi, miercuri, 13 iunie, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2018.

Joi, absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de Limba şi literatura maternă.

Vezi AICI ce subiecte au picat la matematică și cum se rezolvau!

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12,00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii (în intervalul orar 14,00 – 19,00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Potrivit metodologiei în vigoare, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop.

Totodată, candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor),

Precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor şi schemelor şi instrumente de desen la Matematică.

Potrivit metodologiei, cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Astfel, numărul 0800801100 va fi disponibil în perioada 11 – 14 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8,00 – 14,00.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Subiecte Evaluare Națională 2018 matematică – Ce s-a întâmplat la prima probă

Din cei 3.629 de elevi ai clasei a VIII-a din şcolile judeţului Arad un număr de 271 au absentat luni de la prima probă a examenului de Evaluare Naţională.

Alţi 475 nu s-au putut înscrie pentru că nu au promovat ultima clasă de gimnaziu, a informat prof Anca Stoenescu, inspector şcolar general delegat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

„La nivelul judeţului Arad au fost organizate 105 centre de examen, lucrările urmând să fie corectate în 3 de centre de evaluare. La prima probă de examen s-au prezentat 2.883 elevi.

O elevă de la Şcoala gimnazială ‘Aurel Vlaicu’ din municipiul Arad a susţinut examenul în salonul de spital unde este internată, sub supravegherea unei comisii de examen special constituite. Nu au fost semnalate niciun fel de incidente”, a precizat prof Anca Stoenescu.

Conform calendarului examenului de Evaluare Naţională, luni s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura română.

După o zi de pauză, Evaluarea Naţională va continua miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică, pentru ca joi, 14 iunie, să aibă loc proba de Limba şi literatura maternă.

Subiecte Evaluare Națională 2018 matematică – Când se afișează rezultatele

Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor va avea loc în data de 19 iunie, până la ora 12,00; depunerea eventualelor contestaţii se va face în aceeaşi zi, între orele 14,00 – 19,00; soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 20 -22 iunie.

Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor se va face în ziua de sâmbătă, 23 iunie.

Mai mult de un sfert dintre elevii claselor a VIII-a din judeţul Brăila nu au intrat în examenul de Evaluare Naţională, deoarece nu au mediile încheiate, fiind declaraţi corigenţi sau repetenţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful interimar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Dan Gheorghiţă, dintr-un număr total de 2779 elevi înscrişi la începutul anului în clasa a VIII-a, în examenul de evaluare au intrat 2.048 elevi, respectiv 26,4%.

„Diferenţa de 731 elevi care nu au intrat în examenul de Evaluare Naţională o reprezintă cei care nu au mediile încheiate şi elevii cu cerinţe educative speciale”, a explicat Dan Gheorghiţă.

În luna mai, mii de părinţi şi ONG-uri din toată ţara au semnat o scrisoare deschisă adresată premierului, ministrului Educaţiei, precum şi factorilor de decizie din Senat şi Camera Deputaţilor.

Ei solicită adoptarea de urgenţă a unor măsuri legale prin care să fie oprit aşa-numitul „fenomen Brăila”, considerat un grav tip de excluziune practicat în şcolile din România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top