Connect with us
Subiecte Geografie BAC 2018 și barem - Proba la alegere

Știri

UPDATE: Subiecte Geografie BAC 2018 și barem – Proba la alegere

Subiecte Geografie BAC 2018. Absolvenții de liceu, profil uman, dau azi proba la alegere a profilului și specializării. Cea mai populară alegere în rândul lor este geografia.

Elevii au trecut până acum prim emoțiile probei la limba și literatura română și prin cele ale probei obligatorii (matematică sau istorie).

Ce subiecte le-au picat candidaților la Geografie:

Update: Edu.ro a afișat baremul și subiectele complete! Le puteți consulta AICI!

Candidaţii care susţin proba la Geografie au avut de comparat Irlanda cu Grecia. De asemenea, au trebuit să compare grupa munţilor Retezat-Godeanu cu Subcarpaţii Getici. La Subiectul al III-lea au avut de scris despre Franţa (trei râuri, trei oraşe şi două ţări vecine-membre UE).



Proba la alegere este ultimul hop pentru elevi înainte de afișarea rezultatelor.

Cel mai probabil, la geografie, elevii vor avea de rezolvat o hartă oarbă, pe care să indice țări și orașe europene, o altă hartă oarbă a României, pe care să indice orașe râuri și forme de relief.

Vezi aici modele de subiecte!

Totodată, un subiect ar mai putea fi legat de climă și de demografie.

Huff.ro vă va prezenta subiectele la probele de geografie, filosofie, logica, sociologie, psihologie, economie, imediat ce acestea vor și disponibile, dar și rezolvarea subiectelor și baremul de corectare, conform edu.ro.

Conform baremului de corectare, se punctează oricare alte formulări de rezolvare corectă a cerințelor atâta timp cât sunt coerente și lizibile de către corector, chiar dacă nu sunt variante de rezolvare prezentate la clasă.

Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit prin barem. Se acordă 10 puncte din oficiu și 30 de puncte pentru rezolvarea fiecărui subiect. Nota finală se calculează prin împărțirea punctajului total acordat pentru lucrare la 10.

Subiecte geografie Bac 2018 – Când se afișează rezultatele

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Primele rezultate la BAC 2018 vor fi afișate pe 4 iulie (miercuri) până în ora 12.00, online pe edu.ro, și la avizierele liceelor.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 9 iulie.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Vezi și: Perle la BAC 2018. Ce au scris absolvenții la limba și literatura română

Vezi și: UPDATE: Subiecte Istorie Bac 2018 şi barem de corectare edu.ro

 

Foto: adevarul.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top