Connect with us
Subiecte Română Bac 2017 Uman și real - Rezolvarea subiectelor

Știri

Subiecte Română Bac 2017 Uman și real – Rezolvarea subiectelor

Subiecte Română Bac 2017 Real și Uman. Emoții mari pentru elevii care au terminat clasa a XII a. Luni, 26 iunie 2017, are loc proba scrisă la limba și literatura română, cea care deschide examenele scrise din cadrul Bacalaureatului din 2017, sesiunea de vară.

UPDATE: Aici BAREMUL SI REZOLVAREA SUBIECTELOR

UPDATE: Elevii care sustin proba scrisa de la profilul real la Limba si Literatura Romana au avut la partea a treia de prezentat particularitățile de contrucție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. La Subiectul II, ei au avut de redactat un eseu argymentativ despre rolul comunicării în succesul unui proiect de echipă.

Elevii de la Uman au avut la ultimul subiect de caracterizat relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda. La al doilea subiect s-a dat un text argumentativ despre mersul la cinematograf şi rolul acestei activităţi în educaţie, potrivit Adevărul.

Stire initiala

Elevii au terminat la finalul săptămânii trecute competențele. Acestea nu le-au pus foarte mari probleme. Spre exemplu, la proba de comunicare în limba română, 72% dintre elevi au obținut calificativul experimentat. Mai exact, din totalul celor 117.195 de candidaţi evaluaţi la proba de comunicare în limba română, 84.234, respectiv 71,88% de candidaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat. Anul trecut, rata a fost de 71,59%.

La Bacalaureat 2017, subiectele sunt diferențiate în funcție de profilul pe care l-au urmat elevii. Astfel, la profilele uman și pedagogic se dă o variantă, iar la real și tehnologic va fi o altă variantă, Huff.ro vă va prezenta subiectele imediat ce acestea vor fi disponibile, dar și rezolvările, atunci când edu.ro va publica cum se rezolvă cele trei subiecte care compun acest examen scris la Limba română.

Subiecte Română Bac 2017 Real și Uman. Ce vor elevii să pice la subiectul III

Reporterii Huff.ro au stat de vorbă cu câțiva elevi pentru a vedea ce speră să le pice la subiectul al treilea. Părerile sunt destul de împărțite în cel care este considerat cel mai dificil punct al acestei probe.

„Mi-aș dori să pice tema și viziunea despre lume într-o nuvelă. Am învățat bine „Moara cu Noroc” a lui Ioan Slavici și îmi doresc să pice la subiectul al treilea”, a spus Andreea M.

„Sincer să fiu, mi-aș dori la subiectul al treilea caracterizarea unui personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu. Mi se pare cel mai OK dintre toate subiectele”, consideră  Laurențiu V.

„Tema și viziunea despre lume reflectate într-un text poetic aparținând lui Mihai Eminescu. Mi se pare mai simplu decât să caracterizez un personaj sau să scriu despre un roman psihologic. În niciun caz nu mi-ar plăcea să pice un text dramatic. a spus Lavinia A.

Reguli la Bac 2017

Proba la Română începe la ora 9.00, iar elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Nu este permis candidaților să aibă asupra lor orice fel de lucrări care ar putea fi rezolvate pentru rezolvarea subiectelor (manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc).

De asemenea, aceștia nu trebuie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Ei nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați ori cu exteriorul.

Candidații pentru promovarea examenului de Bacalaureat 2017 nu trebuie să comunice între ei pe parcursul probei scrise sau să transmită între ei foi cu rezolvările subiectelor.

Cei care încalcă regulie și sunt prinși în timp ce copiază vor fi eliminați din examen. Acest lucru atrage după sine și eliminarea de la Bacalaureat 2017 fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Calendar Bac 2017

26 iunie 2017: Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
27 iunie 2017:  Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
5 iulie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
6 – 9 iulie 2017: Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017: Afişarea rezultatelor finale

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top