Connect with us
SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016, publicate pe EDU.RO

Știri

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016, pe EDU.RO

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii clasei a VIII-a sustin astazi proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale. Peste 153.000 de elevi din toata tara se pregatesc de primul examen important de admitere.

UPDATE IATA SUBIECTELE DIN ACEST AN DE LA EVALUAREA NATIONALA LA LIMBA ROMANA SCRIS
SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016, pe  EDU.RO-1

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016, pe  EDU.RO-2

Evaluarea Nationala din acest an incepe astazi cu proba scrisa la limba si literatura romana. Subiectele vor fi publicate pe site-ul edu.ro in zilele de examen in jurul orei 15. HUFF.ro iti prezinta din clipa in clipa ce au primit elevii de clasa a VIII-a, imediat ce subiectele vor fi disponibile.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016. Examenul de limba romana este impartit in doua subiecte, fiecare cu cate un text la prima vedere pe baza caruia elevii trebuie sa raspunda la o serie de intrebari.

Maine, 28 iunie, va avea loc proba la limba materna, iar miercuri, 29 iunie, cea la matematica. Admiterea la liceu se face atat pe baza notelor obtinute la Evaluarea Nationala cat si a notelor obtinute in cei 4 ani de studiu. Ponderea Evaluarii Nationale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind media notelor din gimnaziu.

Un examen sub semnul intrebarii

Si anul acesta au aparut amenintari cu boicotarea examenelor de la Evaluarea Nationala. Alianta Sindicatelor din Invatamant Suceava, de pilda, scriu intr-un comunicat ca in urma referendumului privind neparticiparea la Evaluarea Nationala 2016 si Bacalaureat din 178 de scoli, 83% dintre cadrele didactice sucevene s-au pronuntat in favoarea neparticiparii la examenele nationale: „Apreciem numarul masiv de cadre didactice care opteaza pentru neimplicarea in examenele nationale reprezinta pentru noi, ca structura, directia pe care trebuie sa o urmam. Asadar, in conditiile in care Guvernul nu a venit cu solutii clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din invatamant, Aliana Sindicatelor din Invatamant Suceava boicoteaza Evaluarea Nationala”.

BACALAUREAT 2016. Profesorii pregatesc marele boicot

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016

SUBIECTE ROMANA EVALUAREA NATIONALA 2016 – TIPURI DE SUBIECTE

Anul trecut, la proba de la limba romana, elevii au primit un fragment din basmul „Lupul nazdravan si Fat-Frumos”. Pe baza textului, elevii trebuiau sa scrie antonimele pentru cuvintele „frumoasa”, „bucurie” si „venea” si sa explice rolul unei cratime, sa formuleze doua idei principale ale textului precum si sa redacteze o compunere de maxim 250 de cuvinte in care sa argumenteze apartenenta textului la specia basm. La al doilea subiect, elevii au primit un text non-literar la prima vedere despre ia romaneasca, „piesa vestimentara care nu se demodeaza niciodata”.

Iata mai jos calendarul probelor de la Evaluarea Nationala si cand se afiseaza rezultatele:

evaluare nationala-2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top