Connect with us
Subvenții de până la 2.500 de lei pentru firmele care angajează șomeri

Știri

Subvenții de până la 2.500 de lei pentru firmele care angajează șomeri

Firmele care angajează șomeri pot primi subvenții de până la 2.500 de lei pe lună pentru fiecare șomer din anumite categorii de vârstă. Anunțul a fost făcut marți, 8 septembrie 2020, de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Subvenții de până la 2.500 de lei pentru firmele care angajează șomeri

Subvenții pentru firmele private care angajează șomeri. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă angajatorilor subvenții lunare în cuantum de cel mult 2.500 de lei pentru încadrarea în muncă a două categorii de persoane. Este vorba despre persoanele care au împlinit vârsta de 50 de ani, și persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani.
Potrivit unei ordonanțe de urgență, subvențiile lunare acordate de stat timp de 1 an pot să acopere jumătate din salariul persoanei nou-angajate, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Banii se dau pentru două categorii de vârstă – pentru șomerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, și pentru șomerii care au împlinit vârsta de 50 de ani.

Condiții necesare accesării subvenției

Pentru acordarea sprijinului financiar, persoanele care fac parte din cele două categorii menționate trebuie să fie înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București.

Pe de altă parte, angajatorii au obligația menținerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de minimum 12 luni în plus față de perioada de 1 an cât se oferă ajutorul.

Documentele necesare accesării acestei subvenții se pot descărca de pe platforma aici.gov.ro. Ulterior se vor transmite agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

ANOFM precizează că această măsură de sprijin este una dintre măsurile active de sprijin imediat adoptate de Guvern, astfel încât impactul negativ asupra evoluției înregistrată pe piața muncii să fie unul cât mai redus.

În contextul crizei sanitare în care ne aflăm, se urmărește stimularea angajatorilor acestor două categorii de persoane care au rămas fără loc de muncă în perioada stării de urgență și pentru care reinserția pe piața muncii este mai greu de realizat.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top