Connect with us
Suceava: Două avioane s-au ciocnit în zbor, în apropiere de Rădăuți

Știri

Suceava: Două avioane s-au ciocnit în zbor, în apropiere de Rădăuți

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor la Suceava, între localitățile Rădăuți și Frătăuții Vechi, în timpul unui zbor de antrenament. Este vorba despre două avioane ultraușoare.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, la Digi 24, că s-a intervenit urgent, dar un pilot a decedat, iar celălalt pilot este în stare gravă și a fost dus cu elicopterul la spitalul din Iași.

Nu mai erau alte persoane în avioane.

Citește și: Accident aviatic în Suceava: Cine sunt cei doi piloți implicați în incident

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, în timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, unul dintre piloţi fiind în stare gravă, inconştient.

„Cei doi piloţi de la manşă au rămas încarceraţi, iar unul dintre ei este inconştient. Nu au fost înregistrate alte victime”, a spus Găleată, pentru Mediafax.

La faţa locului, în Frătăuţii Vechi, acţionează o autospecială de stingere şi descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Lucian Mândruță, jurnalist la Digi FM, a declarat la postul de televiziune Digi 24, că ar fi vorba despre o eroare de pilotaj.

Avioanele se antrenau pentru un miting aviatic ce urma să aibă loc la Suceava, a spus prefectul județului. Cercetarea la fața locului va fi făcută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Reamintim că n avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui spectacol aviatic care se desfăşura la Baza Aeriană Borcea, judeţul Călăraşi.

Pilotul Florin Rotaru, cel care se afla la controlul aeronavei, a murit.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef  în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofiţerul era căsătorit şi avea doi copii.

Vom reveni cu detalii.

Citește și: Accident aviatic la Baza Borcea, Călărași. Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit

Citește și: Accident aviatic: Un avion electric s-a prăbușit în Ungaria, nu exista supraviețuitori

1 Comment

1 Comment

  1. stefy

    2018-08-04T12:14:29+03:00 at 12:14

    UNDE au fdost INSTRUCTORII ? ? ? DE CE au lasat sa piloteze avioane DACA NU erau pregatiti perfect ? ? ? Paguba CINE plateste ? ? ? ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top