Connect with us
Suceava: Țigări de aproximativ 265.000 de mii de lei, confiscate

Știri

Suceava: Țigări de aproximativ 265.000 de mii de lei, confiscate

Mai multe colete cu ţigări, în valoare totală de circa 265.000 de lei, au fost găsite abandonate de către poliţişti pe frontiera cu Ucraina, un grup de contrabandişti surprins pe direcţia localităţii sucevene Straja reuşind să scape după ce au fost descoperiţi, a informat, vineri, într-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Brodina, judeţul Suceava, au observat mai multe persoane care se deplasau, pe direcţia localităţii Straja, de la linia de frontieră spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea lor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Drept urmare, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei.

La faţa locului au fost descoperite 14 colete cu ţigări care au fost duse la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 81.900 lei”, precizează sursa citată.

Tigările au fost confiscate la frontiera de nord

În aceeaşi zi, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit abandonate, pe aceeaşi direcţie, alte 8.470 pachete ţigări, în valoare de 100.000 lei, cu acceaşi provenienţă.

În ambele cazuri, marfa a fost ridicată în vederea confiscării şi, în continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

De asemenea, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, Vicovu de Sus şi Poienile de sub Munte au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete disimulate în pădure.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 7.100 pachete cu ţigări (3.000 pachete la Valea Vişeului, 2.600 la Vicovu de Sus şi 1.500 pachete la Poienile de sub Munte) de provenienţă ucraineană, în valoare de 83.000 de lei.

Şi în aceste cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top