Connect with us
summit ue la sibiu

Știri

SUMMIT UE la SIBIU. Reacția președintelui Klaus Iohannis

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a propus organizarea unui summit UE la Sibiu, pe 30 martie 2019, la o zi după ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE. Pe 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția UE.

„Pe 30 martie vom fi o uniune cu 27 de membri. Alegerile vor avea loc cu doar câteva săptmâni mai târziu. Va trebui ca cetățenii europeni să se ducă la urne cu o viziune clară. Iată de ce am cerut lui Donald Tusk și României să organizeze un summit, la Sibiu, pentru a lua deciziile necesare pentru construirea unei Europe mai unite și mai democratice.

Sper ca pe 30 martie 2019, europenii să vadă o uniune pe care noi o susținem cu toate valorile sale”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Președintele Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului, a salutat propunerea lui Juncker

Președintele „apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene și de consolidare a proiectului european transmis astăzi de către Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în discursul susținut în fața Parlamentului European. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top