Connect with us
Dragos Tudorache, seful Cancelariei primului ministru, ar urma sa fie noul ministru interimar al Internelor, dupa demisia lui Petre Toba.

Știri

Surse: Dragos Tudorache, interimar la MAI

Dragos Tudorache, actualul sef al Cancelarie primului-ministru, va fi interimar la Ministerul de Interne (MAI), anunta surse citate de Antena 3. Perioada maxima de interimat este de 45 de zile.

Dragos Tudorache a a mai fost interimar la ministerul Comunicatiilor, dupa remanierea guvernamentala facuta de Dacian Ciolos in luna iulie. Tudorache (40 de ani)  a fost judecator in Galati, in perioada 1997-2002, dupa care a lucrat pentru Organizatia Natiunilor Unite in Kosovo, apoi la Comisia Europeana, in cadrul Directiei Generale pentru Afaceri Interne, in unitatea care se ocupa de Schengen.

Reamintim ca ministrul de Interne Petre Toba a demisionat dupa ce DNA a cerut urmarirea penala pe numele sau. Toba a afirmat ca si-a depus mandatul „pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri”. El mai spunea, intr-un comunicat de presa, ca respinge cu tarie acuzatiile aduse si este la dispoziţia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii.

Citeste si: DNA cere urmarirea penala a ministrului de Interne Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului

Citeste si: DNA cere urmarirea penala pentru Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general solicitarea de incepere a urmaririi penale a fostului ministru Afacerilor Interne, Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului, infractiune savarsita in perioada mandatului de ministru al acestuia, anunta DNA. Procurorii spun ca Petre Toba a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente solicitate de anchetatori in dosarul DIPI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top