Talibanii îi cer lui Donald Trump să retragă trupele americane din Afganistan

Talibanii au lansat un apel pentru președintele ales Donald Trump, cerându-i acestuia să retragă trupele americane care se află pe teritoriul Afganistanului, după ce va fi învestit oficial în funcție.

”Mesajul nostru este că americanii ar trebui să contruiască bazele unei politici care nu fură independenţa şi suveranitatea altor naţiuni”, se arată într-un comunicat al talibanilor

Reacţia talibanilor după victoria surprinzătoare a miliardarului republican aminteşte de promisiunea de retragere a trupelor americane staţionate în Afganistan.

Citește și: Reacții din toată lumea după victoria lui Donald Trump

Donald Trump a promis comunităţii internaţionale în discursul de victorie că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

”Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a precizat miliardarul republican.

Donald Trump va fi învestit în funcția de președinte anul viitor, pe 20 ianuarie, când Barack Obama își va termina mandatul.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-09T14:53:49+02:00 14:53

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More