Connect with us
Tamas Gyarfas, oficialul Federației Internaționale de Natație, a fost arestat

Știri

Tamas Gyarfas, oficialul Federației Internaționale de Natație, a fost arestat

Tamas Gyarfas care este membru al Comitetului Director al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), a fost arestat marți de poliţia maghiară. Bărbatul este acuzat că acum 20 de ani a ordonat asasinarea unui rival de afaceri.

Gyarfas, 69 ani, preşedinte al Federaţiei Ungare de Nataţie între 1993 şi 2016, a fost arestat marţi dar a negat acuzaţiile aduse de poliţie.

Potrivit acuzațiilor, în februarie 1998 a fost implicat în uciderea lui Janos Fenyo, un patron de renume din media maghiară, găsit secerat de zeci de gloanţe de automat în maşina sa. În acea vreme, Gyarfas era proprietarul canalului Nap TV, prima televiziune privată din Ungaria, pe care Fenyo a încercat s-o controleze.

Presa ungară relatează despre existenţa unei înregistrări în care Gyarfas discută cu un interlop despre asasinarea lui Fenyo. Deşi autorul material, un slovac, a fost arestat anul trecut şi ispăşeşte o pedeapsă pe viaţă, detaliile cazului nu au fost total clarificate.

Foto: 24.hu

La rândul său, unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din lume riscă o pedeapsă uriașă. Procuratura din Madrid a solicitat pe 21 martie 2018 o pedeapsă de cinci ani de închisoare împotriva fostului internaţional spaniol Xabi Alonso. Acesta este acuzat de o fraudă în valoare de 2 milioane euro, în timpul exerciţiilor fiscale din 2010, 2011 şi 2012.

Secţia Delicte Economice a Procuraturii provinciei Madrid îl acuză pe Alonso de trei de trei delicte fiscale comise în cursul perioadei în care a evoluat la Real Madrid, conform unui comunicat al Ministerului Public spaniol.

Procuratura cere aceeaşi pedeapsă pentru consilierul fiscal Ivan Zaluda şi pentru administratorul unei societăţii care oferă servicii de consultanţă şi investiţii, Ignasi Maestre.

Procurorii solicită o amendă de 4 milioane de euro

Pentru fiecare dintre cei trei acuzaţi, procuratura solicită o amendă de 4 milioane euro, precum şi plata către fisc a sumei totale de 2.032.845 euro, reprezentând valoare totală a fraudei, plus dobânda aferentă.

De asemenea, procurorii cer o condamnare de doi ani de închisoare pentru delictul fiscal din 2010, un an pentru cel din 2011 (suma a fost mai mică) şi alţi doi pentru cel din 2012.

Caner Erkin, de la Beşiktaş Istanbul, riscă închisoarea. Ce gest nepermis a făcut sportivul în timpul unui meci

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top