Știri

Tanarul care a provocat incidentul din mall-ul din Focsani, supus unei expertize psihiatrice

Tanarul care s-a urcat in tubulatura cinematografului din mall-ul din Focsani si a cazut cu tavanul, initial vehiculandu-se ca s-a produs o explozie, va fi supus unei expertize psihiatrice. Barbatul urmeaza sa fie audiat de catre politisti, in timp ce sala de cinema a ramas inchisa, avand nevoie de reparatii.

Tanarul in varsta de 24 de ani a fost mutat, vineri, din sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Judetean Vrancea, in cea de Psihiatrie, unde urmeaza sa  i se faca o expertiza psihiarica, au declarat surse din Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea, pentru news.ro.

Potrivit acelorasi surse, barbatul urmeaza sa fie audiat de catre politisti, pana acum acest lucru nu a fost posibil deoarece acesta a fost sub influenta unor medicamente pe care doctorii i le-au administrat deoarece era foarte agitat.

Tanarul urmeaza sa fie cercetat pentru distrugere, mentioneaza sursele citate.

Totodata, reprezentantii cinematografului din mall au anuntat ca acesta ramane inchis o perioada deoarece tavanul are nevoie de lucrari de reabilitare.

”Cinematograful este temporar inchis, pentru restaurarea in conditii de deplina siguranta a tavanului si instalatiilor distruse de tanarul care a provocat incidentul de pe 8 septembrie. Cinematograful se va redeschide catre public in cel mai scurt timp si va anunta noul program in cursul zilelor care urmeaza, iar persoanele care aveau rezervari sau au cumparat bilete in avans la filmele care ar fi rulat in aceasta perioada vor avea o intrare gratuita la film”, se arata intr-un comunicat publicat vineri de catre reprezentantii Happy Cinema.

Citeste si: Ce a provocat „explozia” dintr-un centru comercial din Focsani

In aceeasi informare se precizeaza tanarul care a provocat incidentul de joi, din motive inca necunoscute, a dorit sa intre inainte de inceperea programului in una din salile de cinema. El a fost refuzat de personalul cinematografului, dar, la cateva minute dupa aceea, a profitat de faptul ca salile erau deschise pentru curatenie si s-a strecurat in sala, apoi a patruns in zona de vizitare a spatiului tehnic de deasupra tavanului. De acolo, a ajuns la tubulatura de ventilatie, iar tavanul decorativ, nefiind proiectat pentru astfel de situatii, a cedat cu zgomot ca de explozie sub greutatea suplimentara.

Un apel la 112 anunta, joi, in jurul orei 12.10 ca o explozie s-a produs in zona cinematrografului din mall-ul aflat pe soseaua de centura a orasului Focsani.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea: o ambulanta SMURD, una de descarcerare, precum si o autospeciala de stins incendii, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Cristina Duta.

”A fost identificat acolo un barbat care a suferit leziuni la nivelul membrelor superioare si la nivelul fetei. Acesta a fost preluat de o ambulanta care l-a transportat la spital”, a declarat Cristina Duta.

Potrivit sursei citate, tavanul cinematografului a fost afectat pe o suprafata de 200 – 250 de metri patrati.

Initial, in presa locala s-a vehiculat ca in mall a fost detonat un dispozitiv exploziv artizanal.

Ulterior, directorul SAJ Vrancea, Vitalie Betisor, a spus ca barbatul ranit a declarat ca i-a explodat telefonul.

”A spus initial ca de la un telefon mobil, apoi revine, nu isi aduce aminte. S-ar parea ca are probleme psihice. Nu am certitudinea exacta, insa. Nu stim cauze.” a declarat directorul SAJ Vrancea, Vitalie Betisor.

Imediat dupa producerea incidentului, o echipa pirotehnica a Serviciului Roman de Informatii (SRI) a fost trimisa la fata locului pentru a face investigatii.

Dupa cateva ore, Politia a anuntat ca in mall-ul din Focsani nu s-a produs o explozie, ci tavanul unei sali de cinema s-a prabusit sub greutatea unui tanar de 24 de ani care a intrat in tubulatura.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More