Connect with us
Tânărul din Craiova, suspectat de propagandă ISIS, a fost arestat preventiv. Pe data de 9 decembrie 2015, magistrații au impus...

Știri

Tânărul din Craiova, suspectat de propagandă ISIS, arestat

Tânărul din Craiova, suspectat de propagandă ISIS, a fost arestat preventiv. Constantin Luigi Boigea a fost reținut joi de DIICOT. Azi, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii a Curții de Apel București.

Procurorii au dispus, pe 9 decembrie 2015, măsura controlului judiciar faţă de Constantin Luigi Boicea. În această perioadă, tânărului i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă.

Potrivit DIICOT, pe întreaga perioadă, tânărul a încălcat în mod sistematic măsura controlului judiciar, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major. A continuat să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți, aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic.

Mai exact, a încercat să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste. Totul pentru a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism.

Tânărul din Craiova, suspectat de propagandă ISIS, a fost arestat preventiv

” Începând cu anul 2015 și până în prezent, inculpatul Boicea Luigi Constantin a participat la activitățile de instruire și pregătire desfășurate on-line de organizația teroristă Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atât elemente ale procesului de însușire de către individ a cunoștințelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare și funcționare, efectele și măsurile de siguranță necesare a fi avute în vedere cu ocazia manipulării și utilizării diferitelor categorii de mijloace distructive, arme de foc, materii și dispozitive explozive standardizate sau improvizate, muniții, etc, cât și componente ale procesului de pervertire a afectivității individului prin asimilare vizuală, conștientizare și asumare personală a consecințelor pe care utilizarea în public a unor astfel de mijloace le poate produce în mod efectiv asupra persoanelor, ca parte a procesului de pregătire psihologică a viitorilor combatanți pentru săvârșirea unor acte de terorism”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, publicat pe site-ul instituţiei.

Astfel, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus extinderea cercetărilor, începerea și continuarea urmăririi penale față de Constantin Luigi Boicea. El este suspectat de săvârșirea infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top