Connect with us

Știri

Tari in care CRACIUNUL este INTERZIS

Desi Craciunul este una dintre cele mai cunoscute sarbatori pe plan mondial, exista si tari unde celebrarea Nasterii Domnului este interzisa.

In Somalia, tara cu populatie majoritar musulmana, este interzis sa celebrezi Craciunul sau Anul nou, intrucat acest lucru contravine culturii islamice, potrivit autoritatilor de la Mogadishu.

In Brunei, sultanul Hassanal Bolkiah a interzis sarbatorirea Craciunului, deoarece „poate distruge aqidah-ul (credintele) comunitatii musulmane”. Cel putin 65% din populatia de 420.000 de locuitori a sultanatului Brunei este musulmana.

CITESTE SI: Traditii, obiceiuri si superstitii de CRACIUN!

Guvernul din Tajikistan a interzis Craciunul si tot ce tine de aceasta sarbatoare. In anul 2014, un barbat costumat in Mos Craciun a fost ucis pe strazile capitalei Dushanbe.

Un lucru interesant este ca si in Anglia Craciunul a fost interzis. Acest lucru s-a intamplat intre 1647 si 1660, cand tara era condusa de o miscare puritana care considera ziua de 25 decembrie un prilej pentru”placeri carnale si delicii senzuale”.

Anul acesta, la Bruxelles, Targul de Craciun a fost redenumit in ”Placerile iernii”, iar oficialii europeni au inlocuit urarea „Craciun Fericit” cu „Felicitari de Sezon!” , scriu cei de la news-republic.com. Intre timp, Parlamentul European a tiparit felicitari cu urarea Felicitari de Sezon.

Acest lucru vine pe fondul sosirii imigrantilor de alta religie in Europa.

CITESTE SI: BASESCU: Pentru a nu-i supara pe islamistii veniti in Europa, politicienii de la Bruxelles au stabilit sa nu se mai spuna „Craciun Fericit”, ci „Felicitari de Sezon”

foto:stuntfm.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top