Connect with us
Ordonanța militară nr. 8: Ministerul Transporturilor sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian

Știri

TAROM a concediat un mecanic care a venit beat la muncă

Un mecanic de la TAROM a fost concediat după ce a venit în stare de ebrietate la muncă, pe Aeroportul Internațional Iași.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu o lună și a ieșit la iveală abia acum.

Conform celor de la Digi 24, mecanicul, care avea o alcoolemie de 2,11, a făcut scandal și a agresat personalul. Poliția de Frontieră a fost nevoită să intervină pentru a calma situația.

Compania aeriană a reacționat vineri și a făcut precizări pe seama acestui incident:

Având în vedere articolele și materialele de presă care abordează cazul unui angajat al Direcției Tehnice TAROM, care și-a desfășurat activitatea în condiții neconforme pe Aeroportul Internațional Iași facem următoarele precizări:

1.    În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autoritățile de la Iași, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă și solicitarea de rechemare transmisă către acesta.

2.    Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranță nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă.

3.    La nivelul angajatorului s-a constituit o comisie de disciplină.

4.    Raporturile de muncă dintre TAROM și angajatul în cauză încetează, potrivit dispozițiilor legale, începând cu data de 1 septembrie a.c.

5.    Din 24 iulie și până în prezent, salariatul nu a desfășurat nici un fel de activitate în cadrul companiei.

În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele TAROM sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranță în aviație. 

Cazul de la Iași este regretabil și nu este reprezentativ pentru Direcția Tehnică TAROM. Mai mult decât atât, compania TAROM a acționat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acțiunilor pe care le-a desfășurat fostul nostru angajat și în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză.

TAROM are o politică de toleranță zero față de astfel de cazuri.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top