Connect with us
Taximetriştii din zona aeroporturilor, verificaţi!

Știri

Taximetriştii din zona aeroporturilor, verificaţi!

Taximetriştii care stăteau la aeroport, au fost sancționți. Aproape 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.340 de lei, au fost date de poliţişti pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, după o acţiune desfăşurată miercuri în zona a şase aeroporturi din ţară.

Potrivit IGPR, poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie în zona a şase aeroporturi din ţară, în doar 2 ore fiind verificate 156 de autoturisme şi aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale.

”La data de 27 iunie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Dintre sancţiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 12 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 9 pentru alte abateri.

Ce măsură complementară  a fost luată

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, a fost dispusă şi o măsură complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare.

Citește și: Taximetrist jefuit cu pistolul la tampla in Gara de Nord

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite, precizează sursa citată.
Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

 

Taximetriştii câştigă: Tribunalul Specializat Cluj a interzis activitatea Uber în Cluj

”Practicile de concurenţă neloială” desfăşurate de Uber, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, au fost interzise în Cluj-Napoca. Decizia Tribunalului Specializat Cluj nu este definitivă.

Potrivit hotărârii Tribunalului Specializat Cluj adoptată miercuri, decizia va trebui publicată de Uber într-un ziar de largă circulaţie.

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL şi Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor

legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară

de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis în 2016 un proces împotriva Uber la Cluj-Napoca, transmis, joi, după precizările făcute în speţa Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, „iată că şi instanţele de

judecată din România califică activitatea realizată de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizează activităţi de transport fără deţinerea de autorizaţii legale în acest sens”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top