Connect with us
Telecabina de la Bâlea Lac nu funcționează din cauza gerului cumplit. Cablurile au înghețat, pentru că sunt temperaturi de -25 de grade.

Știri

Telecabina de la Bâlea Lac nu funcționează din cauza gerului

Telecabina de la Bâlea Lac nu funcționează din cauza gerului și a viscolului. Noaptea trecută s-au înregistrat – 25 de garde Celsius și au înghețat cablurile. Potrivit cabanierilor, în zonă nu ar fi turiști blocați.

Telecabina de la Bîlea Lac nu funcționează din cauza temperaturilor extrem de scăzute

“Din cauza gerului, telecabina a fost oprită, nu s-a făcut în cursul zilei de astăzi (luni – n.r) nicio cursă. Acum a ieşit soarele şi sperăm să mai dezgheţe cablurile şi să putem face cel puţin o cursă după-amiază”, a spus Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al firmei care operează telecabina de la Bâlea Lac.

Potrivit acesteia, nu sunt turişti blocaţi în zona montană. Însă, un grup de persoane ar trebui să urce după-amiază la Bâlea Lac, având opt camere rezervate la Hotelul de Gheaţă.

Citește și: Cod portocaliu de ger în aproape toată țara

Lidia Bădilă a precizat că noaptea trecută s-au înregistrat la Bâlea Lac minus 25 de grade. O astfel de temperatură negativă nu a mai fost înregistrată din 1961.

În acest moment, meteorologii anunţă că sunt minus 17 grade la Bâlea Lac.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top