Connect with us
Telefoanele premium Samsung Galaxy Note 7 ar putea fi rechemate de pe piata, din cauza unor probleme grave cu bateriile, care ar exploda la incarcat.

Știri

Telefoanele Samsung Galaxy Note 7 ar putea fi retrase de pe piata

Samsung Electronics analizeaza posibilitatea rechemarii de pe piata a telefoanelor premium Galaxy Note 7, din cauza informatiilor ca unele dintre acestea au luat foc din cauza bateriilor, a declarat vineri o persoana apropiata situatiei, transmite Reuters, citat de news.ro.

Persoana nu a oferit detalii despre programul rechemarilor sau amploarea acestora, dar agentia de presa sud-coreeana Yonhap News Agency a relatat, citand o sursa din cadrul grupului, ca acesta va anunta o rechemare globala, intr-o conferinta de presa.

Reprezentantii Samsung au refuzat sa comenteze in legatura cu planul de rechemare a smartphone-urilor premium, despre care unii utilizatori s-au plans online ca telefoanele au luat foc in timp ce erau la incarcat.

Citeste si: Samsung Note 7, disponibil. Vezi cat costa la Orange, Vodafone si eMAG

Analistii se asteapta ca problemele Note 7 sa fie rezolvate rapid, dar acestea au potentialul sa deturneze redresarea diviziei de dispozitive mobile a Samsung.

Sefii Samsung se bazau pe succesul Note 7 pentru mentinerea cresterii vanzarilor in semestru al doilea, pe fondul concurentei intense din partea unor companii precum Apple, care ar urma sa lanseze noi modele iPhone saptamâna viitoare.

”Ultimul lucru de care au nevoie este raspandirea pe Internet a informatiilor care asociaza numele Samsung cu baterii care explodeaza”, a declarat Bryan Ma, analist la firma de cercetare a pietei IDC.

Samsung a anuntat miercuri ca a oprit livrarile de dispozitive Galaxy Note 7 catre principalii trei operatori de telecomunicatii din Coreea de Sud, pentru a fi efectuate teste suplimentare de calitate.

Compania nu a oferit detalii referitoare la problemele identificate la telefoanele Galaxy Note 7, care au fost lansate in Coreea de Sud si alte piete pe 19 august, fiind in general bine primite de critici.

Capitalizarea de piata a Samsung Electronics a scazut joi cu circa 7 miliarde de dolari in urma informatiilor, dar increderea investitorilor pare sa fi revenit vineri, actiunile urcând cu 0,6%, peste avansul bursei coreene, de 0,3%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top