Connect with us
Teo Trandafir: 6 ani de la Operatia de Gastric Sleeve

Știri

Teo Trandafir: 6 ani de la Operatia de Gastric Sleeve

Nici nu imi vine sa cred cum au trecut 6 ani de la operatia care mi-a schimbat viata.  Azi sunt un alt om, iar pentru asta nu exista suficiente multumiri pentru Prof. Dr. Catalin Copaescu, Chirurg de Excelenta in Chirurgia Obezitatii, de la Ponderas Academic Hospital. 

Eu sunt in continuare pacient al acestui spital formidabil, sentimental ma leaga multe de acest loc, am chiar si rezerva mea la care tin foarte mult. 

Acum 6 ani am facut o operatie numita Gastric Sleeve, in urma careia mi s-a micsorat stomacul. Nu am facut-o de placere, ca nimeni, de altfel, am facut-o pentru ca aveam nevoie de ea. Cu siguranta, va aduceti aminte de mine cum eram la televizor pe vremea aceea: grasa. La televizor ajunsesem la termeni de prietenie cu mine, mai apelam si la putina autoironie, dar presiunea sociala nu e atat de usor de combatut. Din acest motiv scriu acum acest articol, sa va spun ca nu sunteti singuri. Iar acesta nu e un slogan, este o stare de fapt. Aveti nevoie de cineva care a trecut prin asta ca sa va spuna ca lucrurile pot fi, in mod miraculos, mai bune. Asadar, articolele mele pe aceasta tema vor continua.

La Ponderas Academic Hospital mi s-a parut ca e cel mai potrivit loc pentru a o face. Oamenii sunt minunati, iar eu ma simt apropiata lor pentru ca, indiferent cine esti, indiferent de unde vii, indiferent cat timp urmeaza sa stai aici, esti tratat ca un prieten. Asta a contat foarte mult pentru un om cum eram eu acum 6 ani, nesigur si demoralizat; aceasta atmosfera familiala si calda a fost esentiala. Pe atunci nu imi placea nici sa vin la doctor, nici sa ma dezbrac in fata lui, nici sa fiu evaluata, nici sa fiu diagnosticata, nici sa mi se spuna ca voi suporta o operatie. Urma sa aflu ca mie aceasta operatie avea sa-mi salveze viata. 

Operatia este incredibil de usoara, iar din cauza aceasta se fac si greseli ulterioare. Noi, pacientii, suntem salvati de medicii de aici, ne intoarcem acasa si ne aducem aminte de vechile noastre obiceiuri. Vechile noastre obiceiuri trebuie insa sa se duca unde le e locul, si anume in trecut. 

Acum 2 saptamani am stat de vorba live pe Facebook cu toti cei interesati de interventiile bariatrice si am intrat in detaliu, despre ce inseamna interventia, cum te recuperezi si ce trebuie sa faci apoi pentru a te mentine. Nu am ocolit nici marturisile personale, asa ca cine doreste vizionarea completa, o poate face aici

Ce mai vreau sa va spun aici e ca am reusit sa imi mentin greutatea la mai putin de jumatate fata de cea de dinainte de operatie. Iar beneficiile transformarii nu s-au remarcat doar in aspectul fizic, dar si in starea mea mentala si emotionala. Lucrurile pot fi in mod miraculos mai bune, din toate punctele de vedere. 

Primul pas, insa, este sa constietizam problema si sa nu ne fie frica sa actionam. Daca tu ai grija de tine, daca tu devii prietenul organismului tau, sansele de revenire la forma initiala sunt minime. Am si un mare regret in legatura cu decizia de a ma opera la stomac: ca nu am stiut despre aceasta procedura mai devreme.

Ponderas Academic Hospital este singurul spital din Romania care detine dubla acreditare internationala pentru Centrul de Excelenta in Chirurgia Obezitatii.

In luna august, Ponderas Academic Hospital are pret speciala la operatia deGastric Sleeve. Profita de ajutorul unor specialisti a caror prioritate esti tu.

Pentru mai multe informatii despre preturile promotionale si alte informatii intra pe: www.bariatrie.ro/promotie/

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top