Connect with us
Un test de auz iti spune cat de batrana este urechea ta! Vezi aici filmuletul care a devenit viral pe Youtube!

Știri

VIRAL. Poti auzi aceste sunete? Ce spune asta despre urechile tale!

Un filmulet care a devenit viral pe Youtube iti arata cat de tanara este urechea ta!

Este vorba de un test de auz care iti poate arata cat de imbatranite sunt urechile tale.  Utilizatorii sunt astfel indemnati sa asculte mai multe sunete la frecvente diferite, care cresc progresiv: testul incepe de la 8.000 hertzi si continua cu 12,00hz, 15,000hz, 16,000hz, 17,000hz, 18,000hz si 19,000hz.

Pe masura ce crestem, ne pierdem de multe ori capetele extreme ale spectrului de frecvente ale auzului nostru. Daca poti auzi 8000 de hz esti in viata si nu ai problem de auz.

In cazul in care ai auzit toate frecventele, ai probabil sub 20 de ani. Dar acest lucru nu va dura pentru totdeauna. Spre deosebire de alte organe, precum ficatul sau pielea. Urechea interna nu are capacitatea de a se regenera. In ureche exista mii de celule dervoase numite celule de par.

Ele sunt responsabile pentru receptarea frecventelor diferite si pentru trimiterea lor catre creier, unde sunt procesate.  Odata cu varsta, expunerea continuata la zgomote puternice poate distruge aceste celule, iar cu cat esti mai in varsta, cu atat mai greu devine sa auzi frecvente inalte. De aceea, daca ai auzit primul sunet, ai cel mai probabil peste 50 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top